HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria in wedstrijd vol kansen weer hard onderuit

DSC_0513

Na de knappe overwinning op bezoek bij Vv De Valk van vorige week, was vandaag Sparta '25 de tegenstander voor Hilvaria. Ondanks een groot aantal kansen (zeker voor de rust) ging Hilvaria hard onderuit en blijft het in de stand bij de onderste ploegen bivakkeren.

In de openingsfase was te zien dat Hilvaria vertrouwen had geput uit de eerste overwinning, vorige week.Met goede aanvallen werd Sparta'25 terug gedwongen en waren er in het openingskwartier al wat grote kansen. Helaas leverde deze geen doelpunten op en uit het niets kwamen de gasten op voorsprong, toen een verdwaalde voorzet over Sjors v Laarhoven in de verre hoek viel. Een tegenslag die in de opvolgende 10 minuten alleen maar groter werd. Verdedigende fouten zorgden er namelijk voor dat Hilvaria ondanks een veldoverwicht tegen een 0-3 achterstand aan keek. Hilvaria bleef zelf ook voldoende kansen creëren maar slaagde er 10 minuten voor rust pas in om te scoren. Sem Hendriks tikte de bal bij de eerste paal binnen, na een goede actie van Dorus v Trier. Hilvaria was weer terug in de wedstrijd en ging op jacht naar een tweede treffer. Vlak voor rust ging het volledig mis in de opbouw en kon de spits van Sparta'25 de bal eenvoudig in het verlaten doel schuiven, ruststand derhalve 1-4.

Het geloof op een goed resultaat aan beekse zijde werd in de 55ste minuut nieuw leven ingeblazen door Frank Kolen, die een corner bij de tweede paal hard in het doel volleerde. Een 3e doelpunt bleef eigenlijk net te lang uit, waardoor Hilvaria steeds meer risico moest nemen. De ruimtes werden alsmaar groter en Sparta maakte daar dankbaar gebruik van (2-5).Coen v Oirschot benutte een kwartier voor tijd nog een strafschop, maar toen aan de andere kant een schot van richting veranderde en in het doel belandde, was het verzet van Hilvaria toch echt gebroken. Een makkelijk gegeven strafschop in de voorlaatste minuut zorgde nog voor extra zout in de wonden en zo verloor Hilvaria ondanks legio kansen met maarliefst 3-7. 

Volgende week speelt Hilvaria op Sportpark De Klep, de uitwedstrijd bij Beerse Boys. Een derby waarbij hopelijk veel Hilvarenbeekse supporters aanwezig zullen zijn, om het team van Henri vd Braak te ondersteunen.

Verslag Sparta '25: https://www.sparta25.nl/hilvaria-sparta-25-3-7/ 
Verslag 013voetbal: https://013voetbal.nl/promovendus-sparta25-legt-hilvaria-over-de-knie/

Fotocredits: Nick van Hees
Meer foto's op http://nicksfotografie.nl/2019/10/20/hilvaria-1-sparta-25-1/

Hilvaria JO19-1 goed bezig
Piet Brouwers

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites