HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria houdt tegen Nijnsel de punten in eigen huis!

Hilvaria houdt tegen Nijnsel de punten in eigen huis!

​Na een matige eerste helft wist het vaandelteam in de tweede helft de wedstrijd te keren: 3-2

​​​In de eerste helft zag het publiek een tam Hilvaria dat moeite had met het spel van VV Nijnsel. De bezoekers hadden met twee lange en sterke spitsen een goed wapen in huis en hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Bijna in elke aanval van Nijnsel werd het middenveld overgeslagen. Zelfs de inworpen op de helft van Hilvaria konden worden gepromoveerd tot halve corners. De bedoeling was om één van de spitsen met een lange bal aan te spelen zodat de andere spits of een middenvelder de bal kon oppikken en tot kans kon promoveren. Ondanks een overwicht voor de bezoekers uit Nijnsel leidde dit in de beginfase nog niet tot grote kansen. Hilvaria kon hier echter weinig tegenover zetten en kwam dan ook terecht op achterstand na ruim een half uur spelen. Vanuit een ingooi aan de rechterkant wist men over de zijkant door te breken en werd goed teruggelegd bij de eerste paal. Het schot kon door de doelman niet voldoende worden gekeerd en rolde binnenkant paal binnen. Een kleine 10 minuten later kreeg de thuisploeg na één van de spaarzame aanvallen een hoekschop te nemen. De voorzet van Hidde Vlasblom kon dankzij een twijfelende doelman dankbaar worden binnen gekopt door Max de Kort. In de laatste minuten tot de rust gebeurde er verder weinig waardoor de stand 1-1 bleef. 

Na rust stond er een scherper en feller Hilvaria op het veld. Na een rustige beginfase werd de eerste kans voor Hilvaria direct benut. Koen Wijten was aan de rechter zijkant komen opstomen en passeerde met een knappe actie zijn directe tegenstander. Zijn strakke voorzet werd bij de eerste paal knap binnen gekopt door Joerie van Rijswijk. De gastheren leken kort na deze treffer het initiatief te verliezen doordat men te veel achteruit ging lopen en geen rust kon bewaren aan de bal. Na een kleine 10 minuten herpakte de bekenaren zich en kregen de wedstrijd weer onder controle. Dit leidde dan ook tot de 3-1 door wederom Joerie van Rijswijk zo'n 10 minuten voor tijd. Er leek niets aan de hand voor Hilvaria dat de betere ploeg bleef en de wedstrijd leek uit te spelen. Toch kwam er nog een spannende slotfase, omdat een vrije trap aan de rechterkant voor Nijnsel ineens op doel werd geschoten en bij de eerste paal zomaar binnenviel. De doelman van Hilvaria ging hierbij zichtbaar in de fout, waardoor zijn ploeg nog een paar hete minuten kregen voorgeschoteld. Gelukkig voor de thuisploeg leverde een aantal vrije trappen, corners en een scrimmage voor het doel niets meer op voor de bezoekers, waardoor de 3-2 over de streep werd getrokken door Hilvaria. 

Een prima resultaat dat op basis van de tweede helft ook terecht was. De bekenaren hebben nu 10 punten uit 6 duels en staat daarmee bovenin de grote middenmoot. Komende zondag gaat Hilvaria op bezoek bij Woenselse Boys. Een overwinning vergroot het gat met de onderste regionen en verstevigd de positie in de subtop. Wederom een belangrijke wedstrijd dus voor Hilvaria dat in de weken erna een zwaar programma krijgt.

Foto's - Nick van Hees
Wedstrijdverslag
- vvnijnsel.nl

Teamfoto's online!
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – Reeshof 6 - 4

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites