HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria hard onderuit tegen Wilhelmina Boys

Hilvaria hard onderuit tegen Wilhelmina Boys

Hilvaria heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week op Woenselse Boys. In Best werd met 5-1 verloren van koploper Wilhelmina Boys.

​De openingsfase van de wedstrijd was nog wel voor Hilvaria. De bekenaren zetten vroeg druk op de defensie van Wilhelmina Boys en eenmaal in balbezit werd er goed combinatiespel op de mat gelegd. Het werd dan ook terecht al na 12 minuten 1-0 voor Hilvaria door een doelpunt van Sem Hendriks. Toch bracht Hilvaria hierna zichzelf al snel weer in de problemen door slordig balverlies waarna een vrije trap werd weggegeven op de rand van de zestien. De vrije trap werd binnen geschoten en zo stond het na ruim 20 minuten alweer gelijk. De gasten uit Hilvarenbeek hadden nog wel het gevoel dat er iets te halen viel. De koploper speelde namelijk niet als een waardig kampioen. Helaas voor Hilvaria gaf het deze middag te makkelijk kansen en uiteindelijk ook doelpunten weg. Door fouten in de verdediging mocht het zelfs niet klagen dat het 'maar' met een 2-1 achterstand de rust in ging.

In de rust vertelden de mannen van Hilvaria elkaar nog maar eens dat er deze middag echt niet verloren hoefde te worden van het veel sterker geachte Wilhelmina Boys. De eerste paar minuten van de tweede helft leek het er ook op dat de bekenaren de wedstrijd naar zich toe zouden trekken. Niets was minder waar, want na wederom zwak verdedigen stond het na 50 minuten spelen 3-1 voor de thuisploeg. De gasten uit Hilvarenbeek probeerden hierna nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar het kon geen echte vuist maken. Omdat de enige echte kans (een kopbal op de binnenkant van de paal) niet binnenviel kon Wilhelmina Boys, ondanks het missen van een aantal goede mogelijkheden, vrij eenvoudig uitlopen naar 5-1. Bij de 4-1 was het de doelman die slecht uitverdedigde en in de slotminuut werd het zwakke verdedigen wederom afgestraft.

Op tweede paasdag krijgt Hilvaria de kans om zich te herpakken in de inhaalwedstrijd thuis tegen Nevelo. 

Wedstrijdverslag - Wilhelmina Boys
Foto's
- Wilhemlina Boys

Scheidsrechterscommissie komt met arbitrageplan
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria – EFC 3 - 2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites