HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria handhaaft zich in de subtop door overwinning op Woenselse Boys

Hilvaria handhaaft zich in de subtop door overwinning op Woenselse Boys

​ De overwinning kwam moeizaam tot stand, maar de cijfers zijn wel klinkend: 4-1.

In een zeer tamme eerste helft wist Hilvaria op bezoek bij Woenselse Boys als enige te scoren. Ondanks dat de thuisploeg in het eerste half uur gevaarlijker bleek, kwam men niet verder dan schoten uit de tweede lijn die over en/of langs het doel verdwenen. Eén minuut voor de theepauze wist Joerie van Rijswijk echter wel te profiteren van de ontstane ruimte na slecht uitverdedigen van de ploeg uit Woensel. Joerie ontsnapte aan de verdediging en met een goede aanname wist hij de doelman knap te omspelen en de bal in het doel te schieten voordat een verdediger deze kon tegenhouden. De bezoekers mochten dus niet klagen dat men met een 1-0 stand ging rusten.

Na de thee verwachtte men een scherper en feller Hilvaria, maar omdat ook Woenselse Boys er een stapje bovenop deed wisten de gasten uit Hilvarenbeek nog steeds niet te overtuigen. Toch kwam Hilvaria al snel op een 2-0 voorsprong doordat Joerie van Rijswijk de laatste verdediger goed onder druk zette bij de opbouw. De verdediger struikelde half over de bal waardoor Joerie de bal wist te veroveren en alleen op de keeper af kon. Met een soepele beweging zette hij de doelman op het verkeerde been en stiftte de bal vervolgen keurig in het doel. Achterover leunen konden de bekenaren echter nog niet, want de thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een rommelige wedstrijd ontstond waarin de eerste waarschuwing werd afgegeven door de linksbuiten van Woensel. Zijn schot vanaf een meter of 18 spatte uitéén op de lat. Niet veel later was het dan toch raak voor de gastheren. Uit een snel genomen hoekschop werd een harde voorzet van richting verandert waardoor de bal in de rechter benedenhoek eindigde. Even leek het nog spannend te worden, maar nadat eerst Hidde Vlasblom een grote kans op de keeper schoot wist A-junior Nick van de Wal (ingevallen voor de geblesseerde Koen Wijten) nogmaals voor te brengen bij Greg van Gestel. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal tegendraads in de rechterhoek waardoor de marge weer werd terug gebracht naar 2. Woensel probeerde hierna nog wel de aansluitingstreffer te zoeken, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet meer. Even later mocht Dorus van Trier invallen voor de geblesseerd geraakte Greg van Gestel. Het slotakkoord was voor Joerie van Rijswijk die zijn derde van de middag maakte en de zege veilig stelde voor Hilvaria. Hij verscheen wederom alleen voor de doelman, omspeelde deze en schoof de bal in het lege doel. Kort na zijn hattrick moest Joerie het veld met een lichte blessure verlaten en mocht Nick Spitter nog een paar minuten maken. Aan de stand veranderde niets meer waardoor de bekenaren in een matige wedstrijd toch een 4-1 overwinning wisten te behalen!

Komend weekend een inhaal/beker programma waarbij Hilvaria niet in actie komt. Op 1 november ontvangt Hilvaria Wilhelmina Boys. Deze ploegen staan momenteel gedeeld op de 4e plaats met 13 punten uit 7 wedstrijden. Wilhelmina wordt gezien als één van de grote kandidaten voor het kampioenschap dus de bekenaren kunnen de borst nat maken.

Vergeet ook niet te stemmen voor de actie Hart voor uw Club! Hilvaria spaart hiermee voor een speeltoestel voor de pupillen en jongste supporters. Leden van de Rabobank kunnen nog stemmen tot en met 28 oktober. Nog geen lid? Meld je dan alsnog aan zodat je volgend jaar wel kunt stemmen! Klik hier voor meer informatie.

Slecht spelend ME1 pakt toch de volle buit bij NEO...
Hilvaria 3 laat van zich horen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites