HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria geeft zege uit handen

DSC_0267

​Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor HIlvaria, maar in het laatste kwart wist Beerse Boys toch nog langszij te komen.

Verslag van de website van v.v. Beerse Boys:​

Beerse Boys en Hilvaria kwamen na een enerverende wedstrijd met een 3-3 gelijkspel van het veld in Hilvarenbeek. Twee strafschoppen zorgden voor een gelijke stand na ruim een half uur – doelpunten van Coen van Oirschot en Jannes Mulders – maar meteen na de Beerse gelijkmaker bepaalde Greg van Gestel de ruststand op 2-1. Al snel na de pauze zorgde Sem Hendriks voor 3-1 en daarna kwamen er kansen op meer voor de thuisploeg. Beerse Boys tapte in het laatste kwart uit het juiste vaatje en ging voor alsnog een punt. Jannes Mulders scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer en Koen Verhagen zette vijf minuten later de 3-3 op het scorebord, nadat Joerie van Rijswijk een uitgelezen kans op de 4-2 had laten liggen. Jannes van Trier van Hilvaria haalde het eindsignaal niet na zijn tweede gele kaart in de 84e minuut.

Beerse Boys zou gebrand moeten zijn op revanche voor de thuisnederlaag tegen Hilvaria, maar dat was in het veld niet bij alle spelers te zien. De echte wil om te winnen en de bijbehorende inzet bewaarde het team voor het laatste deel van de wedstrijd, zo bleek later. Hilvaria was de gevaarlijkste ploeg, maar in de 13e minuut was Pepijn van Spreuwel het dichtst bij een doelpunt toen hij een voorzet van Daan Mulders op de kruising kopte. Aan de andere kant had Hilvaria in de 20e minuut moeten scoren, maar de bal belandde uiteindelijk simpel in de handen van doelman Rob Wilborts. Een duel van Bram Gooskens in de Beerse verdediging werd zwaar bestraft door de scheidsrechter met een strafschop en die werd in de 30e minuut door Coen van Oirschot onhoudbaar binnen geschoten: 1-0. Maar vijf minuten later ging de bal ook bij het Beekse doel op de stip, nadat Pepijn van Spreuwel in het beruchte gebied was gevloerd. Jannes Mulders liet doelman Pepijn Ongenae ook kansloos: 1-1 in de 35e minuut. Maar lang bleef deze score niet staan. De slap ingrijpende Beerse verdediging stond in de 37e minuut toe dat Greg van Gestel doeltreffend kon uithalen: 2-1. Enkele minuten later had het nog erger kunnen zijn, toen Ruud Willems Joeri van Rijswijk bij een terugspeelbal over het hoofd zag, maar die benutte het buitenkansje niet en schoot over.

Al snel na de pauze kwam de 3-1 toch op het scorebord. Bij een aanval van Hilvaria over links in de 51e minuut werd de bal voor het Beerse doel gebracht waar Sem Hendriks niet goed werd gedekt en in alle vrijheid de bal tegen de touwen kon schieten. De Beerse coach Jasper van Hoof bracht snel na elkaar drie verse krachten in het veld en de mouwen werden opgestroopt. Dat resulteerde in de 72e minuut in een goede kans voor Koen Verhagen, maar zijn inzet ging naast. In de 74e minuut hield doelman Wilborts Beerse Boys in de wedstrijd door twee uitstekende reddingen vlak na elkaar. Jannes Mulders haalde aan de andere kant in de 77e minuut de trekker wel doeltreffend over; hij werd op rechts aangespeeld en zag zijn eerste inzet nog gekeerd, maar de tweede poging trof wel doel: 3-2. Er was nog voldoende tijd om voor de gelijkmaker te gaan, maar Joeri van Rijswijk had die overtuiging twee minuten later al om zeep kunnen helpen; hij schoot echter naast het lege Beerse doel. De gelijkmaker viel in de 82e minuut. Daan Mulders zette op links goed door en produceerde vanaf de achterlijn een strakke lage voorzet die door de inkomende Koen Verhagen in het Beekse doel werd gewerkt: 3-3. Hierna had ook de winnende voor Beerse Boys nog kunnen vallen, zeker nadat Jannes van Trier van Hilvaria in de 84e minuut wegens zijn tweede gele kaart het veld vroegtijdig moest verlaten. Beide partijen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Foto's Nick van Hees
http://nicksfotografie.nl/2019/03/17/hilvaria-1-beerse-boys-1/

Resterend (inhaal)programma Hilvaria 1
HILVARIA JO19-1 TEGEN BLADELLA JO19-1 LIJKT VERDAC...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites