HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria geeft overwinning uit handen

Hilvaria geeft overwinning uit handen

​In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Hilvaria een bijna zekere overwinning uit handen gegeven. Met nog vijftien minuten op de klok en een 2-0 voorsprong leek er niets aan de hand voor de groenwitten. Echter stond er na iets meer dan negentig minuten 2-3 op het scorebord.

Hilvaria trad in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop aan tegen SBC uit Son en Breugel. Hilvaria en diens tegenstander hadden beide 20 punten met het ingaan van deze wedstrijd. Het beland van de wedstrijd was duidelijk, het was (tijdelijk) aan- of afhaken bij de top van de competitie. In deze belangrijke wedstrijd miste Hilvaria ook nog een aantaal basisspelers door blessures en vakanties. Met deze uitgangspositie in het achterhoof startte Hilvaria goed aan de wedstrijd. De ploeg durfde te voetballen en kreeg ook de mogelijkheid om te voetballen. Met verzorgd voetbal zocht Hilvaria de aanval zonder gevaarlijk te worden in de openingsfase van de wedstrijd. Na vijftien minuten kwam Hilvaria geheel terecht op een 1-0 voorsprong. Via de linkerzijde van het veld kwam Hidde Vlasblom één op één met de keeper. Hidde kwam als winnaar uit deze strijd, door de keeper in de korte hoek te passeren met een lage schuiver. In het restand van de eerste helft bleven de mannen in het groen en wit de bovenliggede partij. De 2-0 viel echter niet, maar er werd ook geen kans weggeven. Een verdiende 1-0 ruststand voor Hilvaria. 

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als de eerste; Hilvaria bleef de bovenliggende partij en bleek ook de aanval zoeken. Dit resulteerde in een 2-0 tussenstand na 52 minuten spele. in een goede omschakeling kwam de bal terecht bij Joost van Doormaal aan de linkerkant. Hij zag Joerie van Rijswijk geheel vrij staan in het centrum en voor Joerie was het een koud kunstje om deze kan te verzilveren. Hilvaria leek op rozen te zitten en drie punten bij te mogen schrijven. Echter kantelde de wedstrijd na de 2-0 en kwamen de bezoekers meer aan aanvallen toe. hilvaria kwam meer onder druk te staan en kwam steeds moeilijker onder de druk vandaan. In de 75e minuut viel de aansluitingstreffer voor de bezoekers uit Son en Breugel. Een corner die bij de eerste paal terecht kwam, kon geheel vrij ingekopt worden door de centrale verdediger van SBC. Deze aansluitingstreffer deed de wedstrijd doen kantelen. SBC bleef de aanval zoeken en hield Hilvaria onder druk. Vijf minuten na de 2-1 viel dan ook de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok en een 2-2 stand was de spanning helemaal terug in de wedstrij. Hilvaria leek de klap van de 2-2 niet te boven te komen en in de 86e minuut kwam de genadeklap. SBC maak de 2-3 en leek de wedstrijd hier ook mee te gaan winnen. Hilvaria zocht in het restant van de wedstrijd nog de aanval. Echter resulteerde dit niet in grote kansen waardoor de 2-3 niet meer veranderde. 

Door dit verlies gaat Hilvaria met een zuur gevoel de winterstop in. In de eerste seizoenshelf zijn twintig punten bij elkaar gevoetbald. Dit is een mooi aatal voor een nieuwkomer in de derde klasse en een verdiende vijfde positie op de ranglijst. Echter zijn het een aantal punten te weining. Dit komt mede door het gelijkspel wat tweemaal in blessuretijd is opgelopen. Het is nu aan het vaandelelftal om de batterij weer heleaal op te laden, om na de winterstop direct te kunnen vlammen. In de eerste wedstijd na de winterstop moet Hilvaria aantreden tegen Valkenswaard, één van de tegenstanders waar eerder in blessuretijd tegen is gelijk gespeeld.

Fotoverslag - Nick van Hees
Kerst zaalvoetbaltoernooi wederom zeer geslaagd!
Speler van de week: Joost van Doormaal

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites