HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria gaat winterstop in met nederlaag

Hilvaria gaat winterstop in met nederlaag

​Op bezoek bij directe concurrent Right'Oh in Geertruidenberg gingen de bekenaren met 3-1 onderuit.

​De winterstop komt als geroepen voor de spelers van Hilvaria. Het vertrouwen zal na de nederlaag in Geertruidenberg namelijk behoorlijk afgenomen zijn. Daarnaast heeft men te maken met wat spelers die te kampen hebben met blessures en dus wel een tijdje rust kunnen gebruiken. Dit was ook afgelopen zondag te zien op het veld. 

De openingsfase van Hilvaria was op zijn zachtst gezegd slordig te noemen en men kwam dan ook al snel 1-0 achter nadat een bal uit een vrije trap bleef liggen in het zestienmeter gebied en de spits van Right'Oh als eerste reageerde om de bal binnen te schieten. Hierna leken de bekenaren wakker geschud en ging men meer druk vooruit geven. Dit resulteerde al snel in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Right'Oh. Hilvaria kreeg na een handsbal in het keepersgebied de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen vanaf de penaltystip. Deze werd echter gestopt door de doelman. Toch kwam Hilvaria op gelijke hoogte na een goede voorzet van Robin van Gijsel die door een verdediger van Right'Oh in het eigen doel werd gewerkt voordat Jeroen van Esch zijn voet er tegen kon zetten. Tussendoor was Hilvaria al een paar keer gewaarschuwd dat het schepr moest blijven verdedigen, omdat de thuisploeg in de omschakeling anders ook gevaarlijk kon worden. Toch werden er wat fouten gemaakt achtering waardoor de thuisploeg gevaarlijk kon worden. Zo'n 5 minuten voor rust ging het toch fout voor Hilvaria en kwam Right'Oh opnieuw op voorsprong. De verdediging van Hilvaria vergat de bal weg te werken waardoor de rechtsbuiten van Right'Oh de bal bij de tweede paal vrij voor de keeper kon binnenschieten. De thuisploeg kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de ruststand bleef 2-1. 

In de eerste minuten na rust leek de wedstrijd in evenwicht, maar al snel bleek dat Hilvaria niet meer bij machte was om het Right'Oh echt moeilijk te maken. Er werd te weinig druk gegeven op de achterhoede van Right'Oh, duels gingen verloren en in balbezit was men veel te slordig. Het ging in de tweede helft van kwaad tot erger voor Hilvaria en het mocht dan ook niet klagen dat er nog slechts 1 keer gescoord werd door de thuisploeg en de eindstand op 3-1 kwam te staan. Met de kansen uit de eerste helft en paar kansjes in de tweede helft had deze aantrekkelijke wedstrijd voor het neutrale publiek ook in 9-4 kunnen eindigen. 

Een domper voor Hilvaria dat hiermee de winterstop in gaat op de elfde plaats. Een plaats die aan het eind van het seizoen betekend dat men nacompetitie moet gaan spelen om lijfsbehoud. Hilvaria heeft na de winterstop nog 12 wedstrijden te gaan om ervoor te zorgen dat men lijfsbehoud middels een 10e plek of hoger veilig stelt. 

Spelers en staf wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ze hopen jullie in 2017 weer langs de lijn te mogen zien om de groenwitten te steunen in hun strijd tegen degradatie.

S.V. Hilvaria zoekt trainer voor de JO19-1
Bladella MO13-1 wipt Hilvaria MO13-1 uit bekertoer...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites