HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria F4 kampioen!

Hilvaria F4 kampioen!

​Op woensdag 11 mei is Hilvaria F4 kampioen geworden in haar klasse.

Wel zo bijzonder als je weet dat de eerste wedstrijd met maar liefst 12-0 verloren ging tegen SVSSS. Dat was de eerste wedstrijd na de winterstop en de spelers leken nog hun winterslaap te houden. Wie had toen gedacht dat dit team kampioen zou worden?

Daarna volgde echter een mooie reeks van overwinningen. Veel spannende wedstrijden waarbij met een klein verschil werd gewonnen en regelmatig na rust een achterstand werd omgezet in een overwinning. Prachtig om te zien voor de enthousiaste en betrokken ouders die wekelijks langs de lijn stonden

Eenmaal werd er nog gelijkgespeeld tegen SVSSS, maar die hadden onderweg al de nodige punten laten liggen en geen uitzicht meer op de titel. De kampioensvlag ging al bijna uit toen in de uitwedstrijd ongelukkig werd verloren van Jong Brabant.

Hierdoor kwam het aan op de laatste wedstrijd, thuis tegen - opnieuw - Jong Brabant. Zij zouden zich bij winst kampioen mogen noemen, dus het betrof hier een echte kampioenswedstrijd. En dat was te merken: massaal toegestroomd publiek, spandoeken, een hoop kabaal en een spectaculaire wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Net voor tijd wist Hilvaria de beslissing te forceren en 3-2 te scoren en daarmee was het kampioenschap een feit. Dolle vreugde, kinderchampagne, cakejes, medailles en een tocht met de platte kar waren het gevolg.

Ik zal jullie even voorstellen aan deze nieuwe lichting talentvolle spelers.

Nop Maas: alleskunner, ranselt de ballen de eerste helft als keeper uit het doel en scoort ze de tweede helft in het doel van de tegenstander na een prachtige solo.

Pim van Gestel: het slot op de deur. Maakt de spitsen van de tegenstander radeloos, want er is geen doorkomen aan. Is de tegenstander zowel qua snelheid als schotkracht de baas.

Twan Moonen: aan de zijde van Pim staat hij verdedigend zijn mannetje. Waaiert nogal eens uit over het veld, waardoor hij plotseling gevaarlijk opduikt in de spits.

Sajed Ahadzandeh: maakt op links de verdediging tot een onneembare vesting. Is sterk aan de bal en zoekt altijd een voetballende oplossing.

Rik Harbers: het scharnier tussen verdediging en aanval, waardoor moeiteloos wordt omgeschakeld. Als hij zich kwaad maakt kan de tegenstander beter inpakken en wegwezen.

Harm Baars: loopwonder op het middenveld die overal de gaatjes dicht. Als hij rood aan begint te lopen wordt het tijd voor een wisselbeurt.

Sverre Hendrikx: draait en kapt tot zijn tegenstander sterretjes ziet, omvalt en hij vrij baan heeft. Zoekt regelmatig de combinatie met anderen en zet ze vrij voor het doel.

Max Nijhuis: gaat voor iedere bal en is altijd doelgericht. Schiet zuiver en hard en laat de keepers kansloos. Is dit seizoen moeiteloos getransformeerd van keeper in spits.

Dani Hamers: dribbelt met hoge snelheid tussen alle linies door en laat de tegenstander zijn hielen zien.Pikt ook de nodige doelpunten mee.

Elke woensdagavond werd tijdens de training de basis gelegd voor dit succes. Bij deze een speciaal woord van dank aan Daan van Riel en Abel Catsburg die de jongens veel technische en tactische vaardigheden hebben bijgebracht.

Jongens, allemaal bedankt, het was een prachtig seizoen!

Frank Hendrikx, trotse leider/trainer van Hilvaria F4
RKSV Oisterwijk - Hilvaria 1-7
Meisjes voetbal bij Hilvaria in opkomst!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites