HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria en SVSSS delen de punten in een verhitte wedstrijd

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan in een uitwedstrijd tegen SVSSS. De ploeg van Van der Heijden wist precies een maand eerder voor het laatst punten te pakken, dus was een overwinning zeer welkom.

De eerste kans kan genoteerd worden voor de thuisploeg. In de 11e minuut viel de bal achter de verdediging en de rechtsbuiten pikte de bal op. Hij kon van dichtbij schieten, maar op het laatste moment blokte Floris Kramers zijn schot. Tien minuten later was Hilvaria voor het eerst gevaarlijk. Door goede druk kwam de bal bij Joerie van Rijswijk. Hij stond met 2 andere Hilvarianen tegenover 1 speler van SVSSS, alleen zijn laatste bal miste nauwkeurigheid. Drie minuten later was het even billenknijpen voor de defensie van Hilvaria als er een overtreding in de 16 wordt gemaakt van Hilvaria, maar de scheids ziet hier niks in. In het vorige duel waren de beide ploegen ook van hetzelfde kaliber en dat was zondag niet anders. Op het half uur was Hilvaria voor het eerst echt gevaarlijk. Een voorzet van Gideon Kingongo belandde bij de spits Michiel Kramers. Hij kopte de bal maar deze kwam precies op de handen van de goalie van SVSSS. 10 minuten voor rust was het raak. Door een lange bal over de verdediging van Hilvaria kwam de bal bij de spits van de thuisploeg. Hij omspeelde 3 man en gaf voor. Onfortuinlijk miste twee Hilvarianen de bal en kon de nummer 10 zo binnentikken bij de 2e paal, 1-0. Dit was een flinke domper en tevens de ruststand.

Op het uur spelen kwamen de Groen Witten op gelijke hoogte. Door een voorzet van Jannes van Trier kwam de bal bij Michiel Kramers. Hij legde de bal goed terug op de 11 meter waar Duncer Rasenberg en Joerie van Rijswijk stonden te wachten. Na drie pogingen wist de laatstgenoemde het net te vinden en was daar de gelijkmaker. Nog geen 2 minuten later was door een foute terugspeelbal van een SVSSS verdediger, Joerie van Rijswijk er als de kippen bij en onderschepte de bal. Hij stond oog in oog met de keeper en faalde niet, 1-2. Dit was een flinke opsteker voor de ploeg aangezien het per se 3 punten wilde halen op sportpark Zeshoeven. SVSSS drong na de 1-2 wel aan met onder andere een vrije trap op de lat. Een kwartier voor tijd was het dan toch SVSSS met de goal. Een vrije trap van links wordt goed aangesneden en hoeft alleen maar geschampt te worden en daar was dan de gelijkmaker. Nog geen 2 minuten later was het invaller Greg van Gestel die dichtbij de 2-3 was, maar zijn kopbal belandde net op de paal. 10 minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. Door een actie van Gideon Kingongo waarbij hij onfortuinlijk de bal weg probeerde te schieten, raakt hij de speler en krijgt hij rood. De spelers van SVSSS vonden deze actie schandalig en vlogen de Hilvariaanse aanvaller in de haren waarbij hier een hevig opstootje ontstond, maar uiteindelijk gesust werd. SVSSS drong met een man meer aan op de 3-2 en kreeg een 1 op 1 kans, maar keeper Martijn Bijdevier plukte de bal goed uit de bovenhoek. De laatste grote kans was toch voor Hilvaria. Michiel Kramers snoepte de bal af van de verdediger en liep zo 3 op 1. De spits gaf de bal breed, maar met pech schoof een Hilvariaan de bal naast en was de laatste kans op een overwinning weg. Al met al een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de uitslag een goed beeld geeft over de wedstrijd.

Aankomende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma waarbij de Groen Wit hemden het op nemen tegen de ploeg die eerste staat, Emplina.

Hilvaria MO15 laat punten liggen
Hilvaria MO15 wint!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites