HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria en EMK delen de punten in Nuenen

Hilvaria en EMK delen de punten in Nuenen

De bekenaren mochten zich het meest gelukkig prijzen met het gelijke spel: 1-1.

De 1-1 eindstand werd al voor rust bereikt, maar er waren na rust nog voldoende mogelijkheden geweest om de score uit te breiden.

De wedstrijd begon erg rustig. Hilvaria liet EMK de opbouw van achteruit beginnen en wachtte geduldig op een foutje. Deze werden door EMK echter niet echt gemaakt, waardoor het beekse elftal weinig kansen wist te creeëren. Toch was ook EMK niet in staat om zich goede kansen te verschaffen ondanks dat de gasten uit Hilvarenbeek al vroeg onder druk werden gezet en gedwongen werden tot een lange bal naar voren. Toch was het EMK dat op 1-0 kwam. Een vrije trap aan de rechterkant halverwege de helft van Hilvaria werd bij de tweede paal voor het doel gebracht en met een boogje over de beekse doelman gekopt door de boomlange buitenspeler van EMK. Lang duurde het echter niet voordat Hilvaria langzij kwam. Joerie van Rijswijk was al een keer gevaarlijk voor het doel gekomen, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Zijn tweede kans was echter wel raak. Ralf Huijbregts stuurde Hidde Vlasblom aan de linkerkant de diepte in en zijn voorzet was perfect op maat voor Joerie die naar de eerste paal was gekomen en de bal knap in de verre hoek wist te koppen.

Na rust leek Hilvaria het schroom van zich af te gooien en wat meer de aanval te zoeken. Dit wist men echter maar een kwartier vol te houden en hierna kwam het veelvuldig onder druk te staan. Dit resulteerde voor EMK in een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een bal op de lat, een schot voorlangs, een verkeerde geraakte kans uit een corner en een bal tegen de doelman geschoten zorgden er echter voor dat de stand op 1-1 bleef staan. Aan de andere kant was het ook opletten voor EMK, want Hilvaria kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en had bij een betere eindpass zelfs de overwinning kunnen stelen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en mocht Hilvaria zich het meest gelukkig prijzen met het gelijke spel. De terugkeer in de derde klasse na zeer lange tijd werd niet verloren en die positiviteit moet men vast zien te houden voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SV Valkenswaard (zij speelde ook hun eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Oisterwijk) komende zondag 13 september.

Wedstrijdverslag VVEMK.nl: http://www.vvemk.nl/nieuws/emk-hilvaria-1-1/#more-10415

Barvrijwilligers gezocht!
Hoofdklasse Avonturen A1: Rood Wit Veldhoven - Hil...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites