HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria E3 pakt 1e prijs op toernooi bij Groen-Wit in Breda

Hilvaria E3 pakt 1e prijs op toernooi bij Groen-Wit in Breda

Zaterdag 21 mei mocht de E3 afreizen naar Groen Wit in Breda voor het eerste toernooi van dit seizoen. Het beloofde een leuke en spannende dag te worden want we speelden vooral tegen E1 teams. De doelstelling van vandaag? Vooral een leuke en gezellige dag ervan maken.

De eerste wedstrijd moesten we meteen aan de bak tegen Groen Wit E1 die in de hoofdklasse voetballen. Na een stroeve start met een paar goede reddingen van Senn in de goal, konden we het Groen Wit nog behoorlijk lastig maken en hadden we een paar goede kansen. Na 12 minuten waren er geen goals gevallen en hadden we een prima wedstrijd gespeeld: 0-0.

De tweede wedstrijd was tegen DSE E1. We hadden geen pauze na de wedstrijd tegen Groen Wit E1 en begonnen in het zelfde tempo tegen DSE E1 te spelen. Die jongens wisten niet wat ze overkwam…na een paar minuten stond Hilvaria al met 2-0 voor. Met mooi aanvallend voetbal kwam DSE er niet aan te pas en werd er na 12 minuten afgefloten met de eindstand 4-1. Prima gedaan, DSE geen schijn van kans.

Na de wedstrijd tegen DSE konden we naar onze volgende tegenstander kijken Audacia E1 uit Moergestel. Die stonden aardig te spelen tegen Groen Wit E1 en hadden een paar hele grote en sterke jongens in het veld staan. De wedstrijd tegen Audacia was moeilijk en we kwamen met 1-0 achter door iets te opportunistisch voetbal te spelen. Vooral met een hangende spits die letterlijk een kop groter was dan onze laatste man Stijn. Door de bal het werk te laten doen maakten we een heerlijke 1-1. Er had nog meer in gezeten, maar Audacia had ook nog een paar kansjes. Eindstand 1-1 door goed voetbal en 100% inzet! Keurig gedaan door de jongens.

De vierde wedstrijd was tegen de Groen Wit E2. Daar kunnen we kort over zijn 6-2…..Weggespeeld door Hilvaria, het niveau verschil was wel heel erg groot. 10-0 had het makkelijk kunnen (moeten) zijn.

Groen Wit E3 was toen aan de beurt en die hadden tot nu toe alles gewonnen en maar 1 wedstrijd gelijk gespeeld. Ze hadden zelfs gewonnen van hun E1. Dus we wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Vorig jaar hadden we bij ons thuis toernooi nog van ze verloren. Onze jongens stonden op scherp en bij Groen Wit op een of andere manier niet… Hilvaria was veel sterker en speelde Groen Wit met heel mooi aanvallend voetbal en enkele prachtige aanvallen helemaal van de mat: 4-1! Genieten langs de kant met een grote G.

Na deze wedstrijd kwam het besef dat we het toernooi misschien wel konden winnen. De laatste wedstrijd speelden we tegen DVO'60 E1, maar die hadden nog niet zo veel gewonnen. Of het de spanning of de vermoeidheid was, dat weet ik niet, maar door een slap begin van Hilvaria kwamen we al snel in de problemen. DVO'60 kwam er een paar keer goed doorheen en dat resulteerde in een (onterechte) strafschop. Maar Senn keerde de penalty met een prachtige redding, dus nog niks aan de hand. De stress schoot toch een beetje in het team en de staf toen uit de opvolgende corner een goal viel…..1-0 achter…Aiai dat was ff moeilijk voor het team. De jongens moesten even op het goede spoor worden gezet door de coaches: blijven voetballen jongens en een tandje erbij!! Omdat ze net iets harder gingen werken en met voetbal de oplossingen gingen zoeken resulteerde dat in twee goals voor Hilvaria. Vooral de laatste goal was een beauty met Polle en Mees in de hoofdrol en Jurre als coole afmaker! KAMPIOEN!

Senn, Bart, Stijn, Jules, Diek, Polle, Mees, Jurre en Wout. Onze complimenten voor jullie inzet en goed voetbal deze dag. We hebben genoten!

Trainers en ouders E3

Hilvaria ME1 wordt 3e op meidentoernooi ’t Zand
Hilvaria 2 in finale van de nacompetitie!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites