HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria doet zichzelf tekort op bezoek bij Veerse Boys

Hilvaria doet zichzelf tekort op bezoek bij Veerse Boys

​Een overwinning was meer dan welkom voor Hilvaria, maar het bleef steken op 2-2.

Na een aftastende beginfase van beide ploegen nam Hilvaria het heft in handen en controleerde de wedstrijd. Na een aantal plaagstoten kwam Hilvaria verdient op 1-0 voorsprong. Een vlotlopende aanval kon door Jeroen van Esch bij de tweede paal worden binnen geschoten. Na het opneningsdoelpunt waren de bekenaren van plan de wedstrijd nog voor de rust in het slot te gooien, maar helaas werden aan aantal uitstekende mogelijkheden niet benut. Uit één van de spaarzame aanvallen van Veerse Boys kwam een corner voor de thuisploeg. De bal werd voorgezet en bleef hangen in het keepersgebied. De bal werd terug ingebracht en kon van dichtbij worden binnen getikt. Hierdoor ging Hilvaria teleurgesteld de rust in, want men had het gevoel met 3-0 voor te moeten staan.

Na de rust leek Hilvaria in de openingsfase niet helemaal hersteld van de domper, want Veerse Boys leek steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen en kansen waren er voor Hilvaria nu een stuk minder. Het was dan ook de thuisploeg dat op voorsprong kwam uit een vrije trap. De voorzet ging aan alles en iedereen voorbij behalve de bij de tweede paal vrijstaande middenvelder van Veerse Boys. Hij kopte de bal vanuit een lastige hoek in het dak van het doel. Toch rechtte de bekanaren hierna hun rug en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Achtrin ging men 1 op 1 spelen en Robin van Gijsel kwam op het middenveld erbij ten koste van een centrale verdediger. Al snel viel de gelijkmaker door Joerie van Rijswijk die er als de kippen bij was om een half gekraakte voorzet op te bikken en in het doel te schieten. De bekenaren gingen hierna vol voor de overwinning wetende dat het aan 1 punt niet veel heeft. Er waren kansen genoeg om alsnog de winnende te maken, maar het was deze middag niet aan Hilvaria besteed. Het mocht zelfs nog even opgelucht ademhalen nadat Veerse Boys een levensgrote kans in de laatste minuten onbenut liet.

Al met al een redelijke wedstrijd van Hilvaria dat op basis van de mogelijkheden eigenlijk de drie punten verdiende. Volgende week een nieuwe poging in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Bavel. Wederom kunnen de groenwitten uw steun in dit moeizame seizoen goed gebruiken!

Verslag - Veerse Boys

Wedstrijdverslag MO13-1
Amateurvoetbal start in 2017 na de vakantie

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites