HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria deelt de punten in een vermakelijke wedstrijd

20230421-141846Hilvaria-1-2022-2023

Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd tegen WSC op het programma. Volgens de ranglijst waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, want beide ploegen behaalde tot heden 29 punten. Wel heeft Hilvaria een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd was een goede afspiegeling van de stand.

Het begin beloofde veel goeds voor de rest van de wedstrijd. Er werd op hoog niveau gespeeld en beide ploegen waren gekomen om te voetballen. De eerste kans was genoteerd in minuut 8 voor de thuisploeg. De rechtsbuiten van de Waalwijker ontving de bal op randje 16, maar zijn poging ging over. Na een kwartier spelen stichtte ook de uitploeg voor het eerst gevaar. Door een 'chip' over de verdediging van WSC, bracht Tom van Beers aanvaller Joerie van Rijswijk in stelling. Hij zag de goalie van de oranje zwarten voor de goal staan, maar de lob was net te zacht en kon worden weggewerkt. Na 20 minuten was er weer een kans aan de andere kant. De nummer 10 en tevens aanvoerder dribbelde handig langs 2 verdedigers van Hilvaria, maar zijn poging belandde tegen de buitenkant van de paal. Op het half uur was het dan toch raak. Door een corner, die slecht werd weggewerkt door Hilvaria, kon de linksback na een scrimmage vogelvrij binnenkoppen en nam de 1-0 voor zijn rekening. Nog op slag van rust gaf Mika van Spreeuwel de bal op Michiel Kramers die met goed doorzettingsvermogen op rechts Joerie van Rijswijk vrij wist te spelen. Hij kreeg de bal op 6 meter van de keeper, maar zijn poging ging onfortuinlijk tegen de onderkant lat het veld weer in. Hilvaria wist dat er minimaal een gelijkspel te behalen viel en het na rust kansen ging krijgen op de gelijkmaker.

De tweede helft ging door zoals de 1e helft geëindigd was. Er was een goed tempo, maar deze keer resulteerde het niet echt in grote kansen en werd het een schaakwedstrijd. Tot minuut 75. Joerie van Rijswijk ontving de bal op het 16 meter gebied. Hij zag langs hem Max Abrahams vrij staan, maar zijn poging belandde hard op buitenkant paal. Vanaf toen zette de Groen Witten alles op alles om een punt te behalen in Waalwijk. En met succes. 10 minuten voor tijd gaf Joerie van Rijswijk de bal op de diepgaande Duncer Rasenberg. Hij lobte de bal in eerst instantie over de keeper. Op die poging kon hij doorlopen en vanuit een moeilijke hoek wist hij toch het net te vinden, 1-1! Met nog 10 minuten op de klok kon Hilvaria misschien nog wel de 3 punten meenemen, wat uitstekend zou zijn voor de 2e periode. 3 minuten na de gelijkmaker gaf Mika van Spreeuwel de lange bal op Joerie van Rijswijk. De laatstgenoemde zette goed zijn lichaam in het duel en gaf weer mee op de diepgaande Duncer Rasenberg. Hij plaatste de bal tegendraads langs de goal en maakte de 1-2. Zou Hilvaria de achterstand dan toch om hebben kunnen buigen naar een overwinning binnen 3 minuten? Direct na de aftrap kwam de rechtsback op van WSC. Hij legde de bal panklaar op de ingevallen spits van de thuisploeg en kon zo de gelijkmaker binnen schieten, 2/2. De aantrekkelijke wedstrijd beloonde zichzelf door 3 goals in de slotfase. Maar hierbij was het nog zeker niet gespeeld en wilde beiden ploegen nog voor de winst gaan. 3 minuten voor tijd had Duncer Rasenberg de uitgelezen kans om zijn 3e van de middag te maken, maar zijn volley ging maar net over. Ook Jisk van Teeffelen wist, nadat de keeper van de thuisploeg op de grond lag, zijn kans niet te benutten en zeilde net naast. De allerlaatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. En wat voor een. De rechtsbuiten glipte door de verdediging van Hilvaria en stuitte op keeper Martijn Bijdevier. Hierna stond de aanvoerder van WSC op de goede plek voor de rebound en zag een open goal. Zijn schot werd nog net voor de lijn gekeerd door last man standing Jisk van Teeffelen en redde hij een punt voor Hilvaria.

Een terechte uitslag van een attractieve wedstrijd tussen beide ploegen. Aankomende week staat er op papier een spannende thuiswedstrijd op het programma tegen nummer 3 CHC waarbij de vorige wedstrijd onderling gewonnen werd met 1-2 door Hilvaria.

Hilvaria blijft steken op een gelijkspel in Oister...
OJC Rosmalen maatje té groot voor onze MO15

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites