HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria boekt ruime overwinning op Bladella

Hilvaria boekt ruime overwinning op Bladella

De doordeweekse inhaalwedstrijd uit bij Bladella is door Hilvaria met ruime cijfers gewonnen. 0-4.

​De bekenaren startte scherp aan de wedstrijd en bracht de verdediging van de thuisploeg al snel in de problemen. Na amper 2 minuten spelen leek spits Joerie van Rijswijk te ontsnappen en alleen op het doel af te kunnen. Hij werd echter op de rand van het zestienmetergebied ten val gebracht. De (wat in het vervolg van de wedstrijd bleek) goed leidende scheidsrechter besloot het te laten bij slechts een vrije trap van Hilvaria en daarmee mocht de verdediger van Bladella niet klagen. De vrije trap leverde verder niets op. Even later kon een nieuwe vrije trap die snel genomen werd door Joost van Doormaal ternauwernood door de doelman uit het doel gerammeld worden. Na 26 minuten spelen kwam Hilvaria dan toch verdiend op voorsprong door een kopbal van diezelfde Joost van Doormaal uit een hoekschop. In het laatste kwartier van de eerste helft zakte de gasten uit Hilvarenbeek wat terug en gaf het Bladella de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Men mocht in Hilvarenbeek niet klagen dat de rust gehaald werd met een 1-0 voorsprong. Tot drie maal toe werd kreeg Bladella de kans op de gelijkmaker, maar steeds stond het vizier niet op scherp of kon de doelman redding brengen. 

Na rust was Hilvaria weer beter bij de les en stond het verdedigend weer zijn mannetje waardoor het niet meer zo veel kansen weg gaf aan Bladella. Dit gebeurde nog wel één keer na een te korte terugspeelbal op de doelman. Tot opluchting van alle Hilvarianen verdween de bal in het zijnet. Hierna leek de wedstrijd in Balans, maar Bladella kon niet echt een vuist maken en Hilvaria bleef gevaarlijk met een sterker middenveld en de snelle Joerie van Rijswijk. In de 69e minuut werden de bekenaren verder in het zadel geholpen nadat de doelman van Bladella grof in de fout ging nadat de bal door Greg van Gestel werd terug gespeeld na een blessure van een speler van Bladella. In de laatste fase van het duel probeerde Bladella nog wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer door aanvallend te wisselen, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het waren de invallers van Hilvaria die het duel besliste. Eerst was het Nick Spitters die met een wereldoelpunt de 3-0 op het scorebord bracht. Hij werd op links weggestuurd en schoot opstuitende bal met links prachtig in de verre hoek. Kort voor tijd werd Sem Hendiks op rechts weggestuurd. Hij was zijn directe tegenstander te snel af en schoof de bal langs de doelman om zo de eindstand op 0-4 te brengen. 

Wederom een goede overwinning van Hilvaria waardoor officieel nog maar 1 punt nodig is om niet meer op de nacompetitieplek te belandden. Er kan echter met enige zekerheid gezegd worden dat Hilvaria niet meer zal worden ingehaald door 5 ploegen in de laatste 4 wedstrijden waardoor men zich 'veilig' mag noemen. Sterker nog, Hilvaria bezet nu een mooie plaats in de middenmoot (6e op de ranglijst) en het zou mooi zijn als het eerste seizoen in de derde klasse in de middenmoot kon worden afgesloten. Komende zondag (17-4) geen wedstrijd voor Hilvaria, maar in de laatste 4 wedstrijden neemt Hilvaria het nog op tegen EMK (thuis), SBC (uit), Reusel Sport (thuis) en Oisterwijk (uit).

Wedstrijdverslag - Bladella.nl

Fotoverslag - Marcel de Kroon

Hilvaria C3 traint met Joonas Kolkka
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Brabantia 4-2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites