HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria blijft steken op een gelijkspel in Oisterwijk

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan in Oisterwijk tegen Trinitas. Na de overwinning op CHC van afgelopen week reisde de ploeg van Koen van der Heijden met vertrouwen af tegen de nummer 8 van de competitie.

De openingsfase was voor Hilvaria. Het had goede druk en wist er voetballend vaak uit te komen. Tot echte kansen kwam het nog niet in het begin. De eerste kans was er voor de thuisploeg. Via een counter in de 13e minuut werd er een schot gelost van afstand, maar deze kon nog worden gekeerd door Martijn Bijdevier. Het 2e gevaar van de ploeg van oud trainer van Hilvaria, Pierre van Berkel, leverde direct een goal op. Een corner die makkelijk uit te verdedigen leek ging langs iedereen van de Hilvariaanse defensie heen en werd als het ware binnen gewandeld door een Oisterwijks lichaam, 1-0. Hilvaria liet het hier niet bij zitten en wist dat er wat te halen viel. Op het half uur spelen kwam daar de gelijkmaker. De opgedribbelde Jannes van Trier ging de combinatie aan en gaf de bal mee op de opgekomen rechtsback Jisk van Teeffelen. Hij trok de bal terug op de 11 meter waar Joerie van Rijswijk klaar stond. Hij kapte zijn man uit en schoot de bal beheerst binnen, 1-1. Hilvaria leek het gevonden te hebben en zal moeten doordrukken. Niets bleek minder waar. Gelijk na de aftrap van de thuisploeg kwam de bal bij de rechtsbuiten. Hij ging naar binnen en stak de diepgaande spits diep. De laatstgenoemde schoot de bal kruislings langs Martijn Bijdevier en bracht zijn ploeg weer snel op voorsprong. 5 minuten voor de rust was er een goedlopende aanval via Floris Kramers die eindigde bij Greg van Gestel. Hij schoot de bal van een meter of 35 snoeihard op de deklat waarbij zijn poging helaas uiteen spatte. Het was tevens ook het laatste wapenfeit voor rust.

Na rust wist Hilvaria dat het hier punten kon en misschien wel moest pakken. De Groen Witten kwamen dan ook goed uit de thee. Spits Guido Verheijen werd diep gestoken en ging 1 op 1, maar helaas wist hij zijn kans niet te verzilveren en stuitte op de keeper. Nog geen 4 minuten later was er weer een 1 op 1 kans voor Hilvaria. Dit keer door een snelle opbouw vanuit Martijn Bijdevier die Greg van Gestel bereikte. De middenvelder zag Joerie van Rijswijk dieplopen en gaf een splijtende bal waardoor Joerie van Rijswijk oog in oog kwam met de keeper, maar ook hij wist zijn kans niet te benutten. In de 52e minuut gaf controleur Max Abrahams een bal over de verdediging op de diepgaande Duncer Rasenberg. Hij kopte de eerste bal onfortuinlijk op de lat en zijn tweede poging ging van dichtbij over. Hilvaria had het overwicht in de wedstrijd maar wist daarna niet tot grote kansen te komen. Ook de thuisploeg wist in het 2e deel niet tot doelpogingen te komen. Tot in minuut 88. Hilvaria ging vol op de aanval en dat resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet van Greg van Gestel belandde op rechtsback Jisk van Teeffelen. Hij verlengde de bal en belandde in de verre hoek, 2-2. In de laatste minuten zette Hilvaria alles op alles om de 3 punten mee te nemen in Oisterwijk. Door een voorzet van Jannes van Trier kwam de bal bij een vogelvrije Duncer Rasenberg. Hij schrok van de ruimte en kopte van dichtbij niet tussen de palen. In de slotseconden was het Jannes van Trier die plots 1 op 1 stond met de sluitpost van Trinitas, maar ook hij wist de keeper niet te verschalken en eindigde de wedstrijd in 2-2. 

Al met al een resultaat waar Hilvaria tevreden kan zijn, maar er had meer in gezeten. Over 2 weken speelt Hilvaria haar volgende wedstrijd op sportpark de Klokkenberg tegen Uno Animo.

Willem II komt naar Hilvaria!
Hilvaria deelt de punten in een vermakelijke wedst...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites