HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria blijft maar scoren en wint in Liempde van DVG

Teamfoto-Hilvaria-1-2017-2018

Hoewel de uitslag (2-5) anders doet vermoeden kwam de overwinning maar moeizaam tot stand! Op een lastig bespeelbaar veld had Hilvaria moeite om DVG voetballend over de knie te krijgen, maar de kwaliteit kwam uiteindelijk bovendrijven waardoor de overwinning binnen kon werden gesleept.

​Het strijdplan van DVG was duidelijk: het veld klein houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. In de openingsfase slaagde de thuisploeg hier echter nog niet in en was Hilvaria de betere ploeg. Hilvaria speelde echter te slordig om goed kansen te creëren, terwijl de ruimte er wel lag. Toch kwamen de bekenaren terecht op voorsprong door een doelpunt van Joerie van Rijswijk. De bal caramboleerde via zijn rug in het doel nadat Coen van Oirschot de bal hard en laag bij de eerste paal had voorgegeven. Het lukte Hilvaria echter niet om door te drukken en DVG kwam terug in de wedstrijd. DVG nam zelfs het initiatief over omdat de bekaneren even van slag leken te zijn. Twee lange ballen op de lange spits van DVG leverde twee doelpunten op. De eerste werd terug voor het doel gekopt waarna de andere spits de bal diagonaal binnen wist te koppen. De tweede kon na het kopduel door de spits van DVG vanaf links worden ingeschoten, maar werd in eerste instantie gekeerd door de doelman. Deze kon echter niet voorkomen dat de bal een meter of 5 voor het doel bleef liggen. De tweede spits was er als de kippen bij om net voor de centrale verdediger van Hilvaria de bal in het lege doel te schuiven. De ruststand werd hiermee bereikt en Hilvaria keek tegen een 2-1 achterstand aan. 

Na rust stond er een vastberaden Hilvaria. De achterstand moest en zou worden omgebogen in een overwinning. Hilvaria nam de controle over de wedstrijd over en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Het kon echter niet voorkomen dat ook DVG kansen kreeg op de 3-1. Gelukkig voor het beekse elftal wisten den liempdenaren nu niet te scoren. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist Joerie van Rijswijk te ontsnappen aan de verdedigers van DVG naar een goede steekpass van Daan van de Wiel. De verdediger van DVG die nog het dichts bij Joerie wist te blijven voelde zich genoodzaakt om aan de rem te trekken en trok Joerie naar de grond. Dit deed hij binnen het strafschopgebied en Hilvaria kreeg de penalty toegekend. Coen van Oirschot ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen in de linker benedenhoek. Met nog een half uur te spelen had Hilvaria nog tijd genoeg om de voorsprong te pakken. Dit gebeurd dan ook via Sem Hendriks. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Joerie van Rijswijk nadat Joerie de keeper had omspeeld en de bal voor bracht op Sem die de bal in het lege doel kon schuiven. Niet veel later wist Coen van Oirschot de score alweer op 2-4 te brengen nadat hij de bal ontving na slecht uitverdedigen van DVG. Coen kapte zijn tegenstander uit en schoot binnen. DVG probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd en kreeg door inschattingsfouten van de Hilvaria doelman hier nog wel kansen voor, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor Hilvaria. Een mooie hakbal van Daan van de Wiel bracht Sem Hendriks op rechts in de gelegenheid een voorzet af te leveren op Coen van Oirschot. De voorzet was perfect op maat en Coen kopte de bal diagonaal tegen de touwen. De derde treffer van Coen betekende een 2-5 eindstand. 

Een moeizame maar verdiende overwinning voor Hilvaria. De bekenaren hadden het lastig tegen een strijdend DVG, maar toonde veerkracht en wilskracht om de drie punten mee naar Hilvarenbeek te nemen. De competitie wordt na de carnaval hervat met wederom een uitwedstrijd in Eindhoven tegen Unitas. 

Verslag DVG: https://www.amateurvoetbaleindhoven.nl/index.php?mact=CGBlog,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=5466&cntnt01returnid=46

Herinrichting de Elst 2018-2019
Hilvaria MO13-1 viert kampioenschap op grootse wij...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites