HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria blameert zich in eigen huis tegen Helvoirt

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag stond er voor de 2e keer op rij een thuiswedstrijd op programma tegen laagvlieger op papier. De vorige editie keerde de Groen-Witten de wedstrijd om van 2-0 tot 2-3. Omdat de laatste thuiswedstrijd verloren ging tegen Rijen, wilde Hilvaria zich revancheren.

In de 10e minuut was het Helvoirt met de eerste kans. Stan Damen pakte een vermeende terugspeelbal in de handen, maar de indirecte vrije trap die hier uit voort kwam keerde hij goed. Vijf minuten later was het Joerie van Rijswijk met de grootste kans voor Hilvaria. Spits Floris Kramers hield de bal vast en legde hem over de verdediging. Daar stak hij de rechtsbuiten van Hilvaria weg, maar hij stuitte op de keeper. De wedstrijd was door het matige veld een slordige wedstrijd, omdat er veel duels plaatsvonden en de ballen door de lucht gingen. Op het half uur was het raak voor Helvoirt. De bal viel over de verdediging van Hilvaria en de rechtsbuiten was er als de kippen bij. Hij stond oog in oog met Stan Damen en schoot kruislings raak, 0-1. Het was een hele gezapige 1e helft waarbij Hilvaria niet haar eigen niveau behaalde.

In de tweede helft wist de ploeg van van der Heijden dat het wat recht moest zetten en op gelijke hoogte moest komen. De Groen Wit hemden drongen aan waaruit een kans kwam. De mee opgekomen Jannes van Trier gaf de bal panklaar op Floris Kramers, maar zijn schot miste overtuiging en ging recht op de keeper af. Zeven minuten na rust was het weer Helvoirt met de kans. De spits ontving de bal op randje 16, schoot met links en ging via het been van een Hilvariaan over keeper Stan Damen heen, 0-2. Dit was een mokerslag net na rust voor de thuisploeg. Na ¾ wedstrijd was het de genadeklap. Door geklungel in de opbouw onderschepte Helvoirt de bal. Er kwam een voorzet en stond er weer iemand helemaal vrij voor goal en kopte binnen, 0-3. Nog geen 6 minuten later was het de rechtsbuiten van Helvoirt die door de verdediging van Hilvaria sneed en teruglegde. Daar stond iemand klaar om de bal hard en hoog binnen te schieten, 0-4. Helvoirt liet geen schim heel van Hilvaria. De thuisploeg heeft weinig kansen gehad en de uitslag was dan ook meer dan terecht. 

Hilvaria moet uit een ander vaatje gaan tappen, wil het omhoog blijven kijken. Dat mogen ze volgende week laten zien op sportpark Zeshoeven tegen SVSSS.

Hilvaria MO15 verliest avondwedstrijd
Off-day voor Hilvaria MO15

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites