HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 beleeft teleurstellende week en verliest aansluiting

Wedstrijdverslag

In een week die begon met een afgelasting (ivm coronagevallen bij tegenstander Rood Wit), heeft Hilvaria de goede lijn qua resultaten helaas niet door kunnen trekken.

Afgelopen dinsdag speelde Hilvaria 1 dan eindelijk de inhaalwedstrijd bij Braakhuizen, die al een aantal keer verzet werd. In het eerste deel van de wedstrijd ontbrak het bij Hilvaria aan geduld en nauwkeurigheid in balbezit en gebrek aan scherpte in de duels en bij omschakeling. Pas het laatste kwartier voor rust haalde Hilvaria een goed niveau en wist Daan vd Wiel er uiteindelijk voor te zorgen dat met een 1-1 stand de rust werd gehaald. De kansen bleven na rust uit, maar uit een ingooi kwam de thuisploeg na een uur spelen opnieuw op voorsprong. Hilvaria speelde weliswaar op de helft van de tegenstander, maar het duurde tot in de absolute slotfase alvorens dit ook tot kansen leidde. De klok stond immers al op 90 min toen Jannes v Trier een fout van de doelman afstrafte (2-2). Na deze gelijkmaker kregen zowel Mika v Spreeuwel als Abel Catsburg nog kansen op de winnende goal. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd was dit echter niet verdiend geweest en de Groen Witten moesten dan ook genoegen nemen met een gelijkspel.

Zondag 28-11 (misschien wel de laatste wedstrijd voor de winterstop?) stond er wederom een uitwedstrijd op het programma. Op het 'Valkennest' was VV de Valk de tegenstander. Om aansluiting richting top 4/5 te behouden was een overwinning noodzakelijk. Waar Hilvaria eigenlijk in alle voorgaande wedstrijden (in (grote) delen althans) qua balbezit dominant was, moest het tijdens deze wedstrijd overwegend het initiatief aan de tegenstander laten. In de eerste helft was het na een goed moment van drukzetten Sem Hendriks die (zo bleek achteraf) de enige kans voor Hilvaria kreeg. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman. Vlak voor rust werd een weggewerkte hoekschop van de thuisploeg opnieuw het strafschopgebied ingebracht en waar men bij de gasten overtuigd was van buitenspel, speelde De Valk door en keurde de scheidsrechter de treffer uiteindelijk goed. Ruststand 1-0.

Na wat nieuwe afspraken in de rust, leek Hilvaria even wat in de wedstrijd te kunnen groeien, maar toen rond de 55ste minuut de 2-0 viel, gaf het in een tijdsbestek van 10/15 minuten alles weg. Onvoldoende in zowel balbezit, als zeker ook bij balverlies moest Hilvaria uiteiendelijk liefst 5 doelpunten toestaan. In de laatste 15 minuten kabbelde de wedstrijd richting het einde waarbij de thuisploeg het na liet om Hilvaria nog meer pijn te doen. Met een harde 5-0 nederlaag keerden de Bekenaren huiswaarts. 

De ploeg van Koen vd Heijden was bezig aan een goede serie, maar na een onderbreking van 2 weken overheersen door deze 2 laatste wedstrijden nu toch de teleurstelling en frustratie. Wanneer dit weer gekanteld kan worden is nu dus de grote vraag. Worden de competities in zijn geheel of voor A-cat. stilgelegd, of wordt alsnog besloten dat trainen na 17:00 door kan gaan, waarbij er dus nog een aantal wedstrijden gespeeld worden voor de winterstop?

Wedstrijdverslag De Valk: www.vvdevalk.nl

Nieuwsbrief (jeugd) Hilvaria 2021-2022/3
Hilvaria JO19-1 maakt het zichzelf moeilijk

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites