HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria bekert verder na overwinning op Zigo

DSC_0505

​Een 4-1 overwinning bleek voldoende voor plaatsing in de tweede ronde van de beker. RKDVC verloor met 4-3 van SV Reeshof, waardoor Hilvaria op onderling resultaat verder mag.

​Hilvaria begon nog slap aan de laatste wedstrijd in de voorbereiding op de start van de competitie, maar nam al snel het heft in handen. Na 20 minuten spelen kwam Hilvaria dan ook verdient op voorsprong door een doelpunt van Coen van Oirschot. In het vervolg van de eerste helft kregen de bekenaren nog volop kansen om de score verder uit te breiden. Helaas voor de thuisploeg lukte dit niet en liep het vlak voor rust tegen de gelijkmaker aan. De scheidsrechter legde de bal om onbegrijpelijke redenen op de stip. Dit buitenkansje werd benut door Zigo, waardoor de tilburgers tegen de verhouding in toch op 1-1 kwamen.

In de tweede helft leek Zigo wat meer tegenstand te kunnen bieden, maar bleef Hilvaria de gevaarlijkste ploeg. De ploeg beloonde zichzelf nu ook weer met een verdiende voorsprong. Een voorzet op maat van Coen van Oirschot werd door Joost van Doormaal op waarde geschat. Zijn kopbal eindigde in de linkerhoek tegen het netje waardoor de 2-1 op het scorebord stond. Even later liep Zigo tegen een rode kaart aan voor één van de spitsen. Een overtreding werd bestraft met geel. De speler liet blijken het hiermee niet eens te zijn en kreeg van de scheidsrechter direct zijn tweede gele kaart waardoor hij meteen kon vertrekken. Hierna liep Hilvaria eenvoudig uit naar 4-1 door doelpunten van Coen van Oirschot en Nick Spitters.

Door het resultaat van de andere wedstrijd in de poule bekert Hilvaria verder. Eindstand poule:

1. Hilvaria  6p (12-3)
2. Sv Reeshof 6p (6-11)
3. RKDVC 4p (8-8)
4. Zigo (5-9)

Volgende week de start van de competitie. Hilvaria begint met een thuiswedstrijd tegen DVG uit Liempde.

Foto's - Nick van Hees

Hilvaria MO13-1 begint seizoen met dubbele cijfers...
Hilvaria JO19-1 zet zichzelf te kijk

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites