HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria behoudt de perfecte score

20221017-184839Hilvaria_1_2022-2023

Afgelopen zondag trad Hilvaria om 14:30 aan tegen SVSSS. De ploeg uit Udenhout begon sterker aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten waren er al 2 kansen voor SVSSS. Een schot dat net over de kruising scheerde en een bal die via rechts terecht kwam bij een middenvelder, maar hij wist het net niet te vinden door een blok van een hilvariaan. Toch was het Hilvaria dat op voorsprong kwam in de 11e minuut. Door het druk zetten van Joerie, kwam hij door de defensie van SVSSS heen en gaf de bal op Greg. Hij kon met links binnen schieten en was het dus 1-0 voor een pover Hilvaria.

Daarna golfde het spel op en neer en de ruimtes tussen de verdediging en aanval van Hilvaria waren te groot. In de 27e minuut was het SVSSS dat door een lange bal over de verdediging een gevaarlijke kans kreeg op 1-1, maar de aanvaller stuitte op Martijn. Na het halfuur begon het spel beter te worden en kreeg het de nodige kansen. In minuut 30 werd Joerie weggestuurd in de diepte. Hij week uit naar de rechter achterlijn en schoot de bal nog knap op de lat, maar het mocht helaas niet baten. Kort daarna stevende Joerie op de keeper af, kwam hem voorbij, maar tot een goal kwam het niet. 1 minuut later was het weer de vogelvlugge spits met een grote kans. De bal werd goed voorgegeven door Michiel en stond de rechtsbuiten van Hivaria vrij binnen het strafschopgebied, maar kon de kans niet benutten. Daarna was het in de 35e minuut SVSSS met de gelijkmaker. De bal werd via links over de verdediging geplaatst. Er was vermoeden van buitenspel door de grensrechter van Hilvaria maar scheidsrechter Loontjes wuifde het signaal weg en was het 1-1. 

Na de goal en een kwartier na rust gebeurde er vrij weinig op het veld. Beide ploegen wilde graag voetballen wat het aantrekkelijk maakt, maar tot grote kansen leidde het niet. Tot aan de 65e minuut. Via het middenveld gaf Duncer een lange bal op een diepgaande Joerie. Ook de grens van de mannen uit Udenhout vlagde voor buitenspel maar ook deze keer zag de scheidsrechter hier geen buitenspel in en maakte Joerie het koelbloedig af. 2-1. Een minuut later was het de box-to-box speler Greg met een actie via rechts. Hij kapte zijn man uit en ging hem in het 16 meter gebied voorbij. Echter werd hij nog van achter aangeraakt en was het een penalty. Aanvoerder Tom nam deze voor zijn rekening en faalde niet vanaf de stip, 3-1. Binnen 2 minuten kwam er een voorsprong van 2 doelpunten. Hilvaria moest wel  op zijn hoede blijven voor een tegentreffer. Toch kwam SVSSS nog een aantal keer dichtbij. In de 71e minuut kwamen zij eruit door een counter, maar was er een hilvariaans blok waardoor ze niet gevaarlijk werden. 10 minuten later was het Martijn met 2 goede reddingen. Eerst een 1 op 1 en daarna een voorzet via rechts die de aanvaller van SVSSS voor het intikken had, maar de keeper van de hilvarianen pareerde knap op het schot en bleef het 3-1. 

Hierdoor boekt Hilvaria haar 3e overwinning op rij en heeft het 9 punten uit 3 wedstrijden. Hopelijk behoudt Hilvaria deze 100% score, door op Bossche grond tegen Emplina te winnen op 30 oktober.

Foto's Nick van Hees: https://nicksfotografie.nl/.../10/16/hilvaria-1-svsss-1-3-1/

Hilvaria MO-15 op naar de 1e Klasse!
Hilvaria 1 keert het tij binnen 6 minuten

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites