HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria 90 jaar jong

20220714-100824IMG_1121

Op 1 augustus 1932 werd RKHVV Volharding in het chique hotel De Valk opgericht. Enkele jaren later werd de naam veranderd in Hilvaria omdat een andere voetbalclub al veel eerder de naam Volharding voerde. Inmiddels is Hilvaria al 90 jaar een begrip in de regio en met 700 leden en gezien de 28 jeugdteams een granieten club met toekomst.

door Hein Kanters

Dat Hilvaria leeft in Hilvarenbeek valt zeker af te lezen aan de 235 vrijwilligers die wekelijks de benodigde hand en spandiensten verrichten. Bij Hilvaria is het overigens niet alleen gezelligheid troef, er wordt ook nog gepresteerd. Het eerste team speelt in de 2e klasse en het tweede team promoveerde enkele weken terug naar de 1e klasse reserve. Nooit eerder speelden beide elftallen zo hoog. Ook de jeugd is erg succesvol. Zowel de 19-jarigen als de 17-jarigen spelen in de hoofdklasse. Veel spelers hebben hun vooropleiding genoten bij betaalde voetbalclubs als PSV – Willem II en Den Bosch. 

Feestweekend 
Gezien de vakantieperiode zijn de festiviteiten doorgeschoven naar het weekend van 9 en 10 september. Het feestweekend staat bol van sportieve activiteiten voor jong tot oud. Voor de die-hard feestvierders wordt achter de tribune tussen veld A en B een grote feesttent neergezet. De bekende regionale zangers Raymon Hermans (o.a. bekend van zijn platinasingel M'n Favoriet) en Arjon Oostrom (o.a. bekend van Zakka Zakka) komen de zaterdagavond luister bij zetten. Voor de vrijdagavond zijn er de dj's Joep en Leon en de coverband Get Lost.

Het (sportieve) programma
Vrijdag 9 september
In het begin van de avond tot aanvang van de feestavond vinden er diverse kleine voetbaltoernooitjes plaats. Waaronder 7x7 voetbal (dames zijn uiteraard ook welkom) voor 35+, 45+ en 55+. Wedstrijdjes op een half veld waar niet het presteren maar de lol te voetballen tegen leeftijdgenoten, waaronder oud-Hilvarialeden, centraal staat. De 55+ speelt op een kwart veld 5 tegen 5. 

Voor de 60-plussers wordt een poging gedaan om het Walking Football te introduceren. Voetballen op een kwart veld in wandeltempo. 

Je kunt zelf teams samenstellen, ook gemengd is mogelijk. Sponsoren zijn ook welkom en kunnen zelf ook een team maken. Bij het samenstellen en inschrijven moet er wel rekening gehouden worden met de leeftijden. In de volgende poules wordt er gespeeld:
A 35 plus 7 vs 7
B 45 plus 7 vs 7
C 55 plus 5 vs 5
D 60 plus walking football 6 vs 6

Inschrijfformulier
Naam team : ……………………………………………………..
Poule …………… Contactpersoon ……………………………………………………… .telnr………………….

Namen spelers en speelsters
1. …………………………………………………… 2 …………………………………………………………
3. ……………………………………………………. 4 …………………………………………………………
5. …………………………………………………….. 6 …………………………………………………………
7. …………………………………………………….. 8. …………………………………………………………
9. …………………………………………………….. 10. ………………………………………………………… 

Opgeven bij Mark Kleinheerenbrink (markendiny@yahoo.com/06-11092401) of bij Frans Smolders (F.Smolders@hotmail.com) is voldoende. Tot half augustus kan ingeschreven worden.

Zaterdag 10 september
Op zaterdag 10 september gaan we met alle jeugdteams van Hilvaria het 90 jarig bestaan van Hilvaria op een spectaculaire manier vieren. Alle teams zijn voor dit weekend vrij van het bekervoetbal. Ook wordt er niet vriendschappelijk gespeeld. 

Het is de bedoeling dat iedereen op deze feestdag aanwezig zal zijn, als men echt een goede reden hebt dat je niet kunt dan moet je zoals normaal afmelden bij je leider.

Oefengroep en Smurfen Aanwezig om 08.30 uur bij de tent.
Activiteit Smurfen en Oefengroep voetballen tegen hun opa's en oma's. Na de wedstrijd om 09.30 uur gaan de opa's en oma's samen met hun kleinkinderen naar de kantine, waar ze getrakteerd worden op iets lekkers.

Jeugdteams JO8 t/m JO12 Aanwezig om 09.15 uur bij veld B.
Uitleg Voetbalparty Spelcircuit
Spel 1 Op de Stropdas & Gatendoek
Spel 2 Pannaboarding
Spel 3 Latje-Kratje
Spel 4 Voetvolley
Spel 5 Pannaboarding
Spel 6 Voetbalboarding
Spel 7 De Snelheidsmeter
Spel 8 Partijspel Landenwedstrijden

12.25uur Finale & Prijsuitreiking
12.30uur Freestyleshow 2FAST

Jeugdteams JO13 T/M JO19 Aanwezig om 12.30 uur bij veld B.
Uitleg Voetbalparty VoetbalParty

Het hier bovengenoemde spelcircuit is ook van toepassing voor de middaggroep. Als extra activiteit is Bubble Soccer Voetbal toegevoegd en VoetbalParty Landentoernooi. 1

5.15 uur Afsluiting met Finale & Prijsuitreiking
Einde 16 uur

Penaltybokaal
Wie wordt de Beekse scherpschutter? In het kader van het 90-jarig bestaan organiseert vv Hilvaria ook een wedstrijd penaltyschieten, ofwel: de Penaltybokaal.

Strafschop, penalty, pinantie, elfmeter..., het fenomeen kent vele benamingen. En oh, wat ziet het er gemakkelijk uit. Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig....

Vele jaren stond er een penalty-toernooi (voor jong en oud) op de agenda van de voetbalvereniging, en nu keert het éénmalig terug. Want bij het 90-jarig bestaan mag dit toernooi zeker niet ontbreken.

Iedereen kan meedoen aan de Penaltybokaal van Hilvaria. Deelname aan het toernooi is per team (1 keeper en 5 veldspelers). De inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden. Inschrijven vóór half augustus via e-mail: teun_bruijn@hotmail.com.
In Memoriam: Sjef de Wit
Penaltybokaal

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites