HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 9 ziet laatste plaats uit zicht verdwijnen

Hilvaria-9-C

Op voorhand was het al dé kraker van het weekend: nummer 11 Hilvaria tegen nummer 12 Beerse Boys. Het onderlinge verschil bedroeg 6 punten en dus wisten de groen-witten dat het bij winst definitief afstand zou nemen van de ploeg uit Middelbeers en de laatste plaats in de competitie zou afwenden.

Een flink geïmproviseerd elftal van 't Negende werd op de been gebracht, want van de eigen selectie waren slechts 8 man beschikbaar. Met Mika, Jeroen, Rico, Jorrit (bezig aan zijn afscheidstournee) en Boeb werd flink geïnvesteerd en na nog geen twintig seconde betaalde zich dit uit. Beers had de bal nog niet aangeraakt, of Gert-Jan had de score al geopend met een schuiver in de lange hoek. Na nog geen vijf minuten stond de tweede goal al op het scorebord en wederom was het Gert-Jan die binnenschoot; na een schitterende voorzet van Mika hoefde hij enkel zijn voet tegen de bal te zetten. De Beekse storm ging daarna even liggen, maar vlak voor rust werd de definitieve nekslag gegeven:

Marc ging alleen op de keeper af en was niet zelfzuchtig; hij legde de bal breed op Rico, die onderuit werd gekegeld door een Beerse Boy. Scheidsrechter Wim Abrahams kon niets anders dan naar de stip wijzen en voor Mika was dit een buitenkansje; 3-0. Daarmee was de eerste helft meteen ten einde en gingen de speler richting de kleedkamers.

Na de nodige wisselingen, waaronder zelfs de keepers werden verwisseld, begon de tweede helft. Het duurde niet heel lang voordat er een doelpunt toegevoegd kon worden en wederom was deze van Beekse makelij: Mika schoof rustig binnen na een goede actie. Nadat Hilvaria even stond te slapen mocht doelman Berry de bal uit het net halen en leken de gaste nog te geloven in een ommekeer. Deze gedachte werd ruw verstoord, want na een schot van Rico kon Mika met zijn hak zijn hattrick aantekenen: 5-1. Hierna volgde goals van Jorrit en Rico, beiden simpele intikkers, evenals de goal van Wout die op zijn dooie gemak de 9-1 voor zijn rekening nam. In de tussentijd had Mika zijn vierde van de middag gemaakt en was het verzet toch wel gebroken.

't Negende kon het duel rustig uitspelen, maar joeg ondertussen wel gestaagd door op de tiende treffer. Die kwam er ook, via een naam die niet al te vaak op het scorebord staat. Na een goede pass van Jorrit werkte Thijs de bal middels een sliding binnen en werden de dubbele cijfers bereikt: dubbel succes! Het slotakkoord was tekenend voor de gehele wedstrijd: een corner van Hilvaria werd richting doel gekopt door een speler van Beerse Boys, met als gevolg dat de speler op de lijn de bal in een uiterste reddingspoging zelf over zijn eigen doellijn werkte. Illustratief, maar de treffer werd niet minder gevierd. Met een 11-1 zege vond de scheids het wel welletjes en pakte 't Negende alweer zijn vierde zege van het seizoen. Op naar een grandioze eindspurt! 

Hilvaria JO15-1 schrijft geschiedenis!
Punt tegen SV Someren te weinig voor Hilvaria

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites