HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 wint topper tegen SVG

Hilvaria-8

​ Afgelopen zondag moest Hilvaria 8 winnen om kans te blijven maken op een eventueel kampioenschap. Tegelijkertijd had SVG dezelfde belangen, maar iets slechtere papieren. Uit werd nog relatief eenvoudig gewonnen met 6-3, maar toen waren de belangen nog niet zo hoog.

In een eerste helft die weinig boeide was het Hilvaria die probeerde de wedstrijd te controleren. Achterin werd de bal rond gespeeld en er werd gezocht naar een gaatje. In de tegenaanval probeerde SVG met name de lange bal te spelen en zo snel te scoren. Geen van beide teams lukte het echter veel kansen te creëren, Stijn L had een kansje, maar schoof de bal in de kluts net naast het doel. Halverwege de tweede helft was het SVG die de ban brak. Na een uitbraak, waarbij Thomas Bart vloerde door de bal tegen te houden kon een speler van SVG de afvallende bal via de onderkant van de lat over Thomas en in het doel schieten. Hilvaria moest dus komen, maar wist het gaatje niet te vinden. Toch kwam het 5 minuten voor rust op gelijke hoogte. Een slim genomen vrije trap van Ronald richting de geheel vrijstaande Wietse, die de bal ineens over de keeper lepelde, zorgde voor de gelijkmaker. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft zou Hilvaria door middel van nog 3 dode spelmomenten uitlopen naar een 4-1 overwinning. In de 58ste minuut was het Ronald die de mooiste goal van de middag maakte door de bal in de kruising te schieten vanuit een vrije trap. 5 minuten later was de wedstrijd beslist nadat Stijn L gevloerd leek te worden in de 16 en daarvoor een penalty zou krijgen. Dit leidde tot hevig protest van de spelers van SVG en enkele spelers van SVG zouden de rest van de wedstrijd meer bezig zijn met klagen over de arbitrage dan voetballen. De penalty werd benut door Koen. Hilvaria kwam daarna goed weg doordat de scheids besloot een veelbelovende aanval van SVG af te fluiten voor buitenspel. En uiteindelijk zou Koen in de 82ste minuut ook nog zorgen voor de 4-1 door een vrije trap langs de muur en de slecht opgestelde keeper te schieten.

Komende zondag op bezoek bij VOAB op het onmogelijke tijdstip van 09:45. Na afgelopen zondag is gebleken dat de stand in de competitie nog enorm spannend is en er nog 4 teams zijn die kans maken op een titel. We hebben niks in eigen hand na het verlies tegen WSJ een aantal weken geleden, maar aangezien er nog veel onderlinge wedstrijden gespeeld worden zijn er veel kansen. De top 4 ziet er nu als volgt uit:

Team

Gespeeld

Punten

Doelsaldo

WSJ 4

17

43

+61

Hilvaria 8

17

41

+42

OVC'26 7

17

41

+37

FC Tilburg 12

16

38

+53

Hilvaria JO19-1 veel beter dan uitslag doet vermoe...
Hilvaria 9 zoekt versterking!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites