HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 wint en verliest

Hilvaria-8

Afgelopen weekend stond er op zowel vrijdag als op zondag een wedstrijd gepland voor Hilvaria 8. Nadat de kampioenskansen verkeken waren stond er niks op het spel, tegen laagvlieger Audacia zou na een rommelige eerste helft en een eenvoudige tweede helft makkelijk gewonnen worden. En tegen titelkandidaat FC Tilburg werd in een spannende wedstrijd nipt verloren.

Hilvaria 8 – Audacia 5

Eerst dus Audacia op vrijdagavond. Hierin liet Hilvaria in de beginfase van de wedstrijd een aantal goede mogelijkheden liggen en liet het Audacia teveel voetballen. De sfeer bij de uitploeg werd gedurende de eerste helft grimmig, omdat deze vonden dat de scheids teveel floot bij te kleine overtredingen en in het nadeel van Audacia. Nadat een speler na meerdere waarschuwing van de scheids het woord 'hondenlul' naar hem riep, kon deze met geel 10 minuten afkoelen. Hierdoor dreigden spelers te stoppen met de wedstrijd, hetgeen totaal niet nodig was. In de rust in overleg met de scheids afgesproken het een leuke wedstrijd te houden, en dat ging daarna ook goed. Dit kwam mede doordat Hilvaria voor de rust toch tegen een 2-0 voorsprong aankeek. Jelleny scoorde in de 39ste minuut met een bekeken schot vanaf een meter of 35 over de keeper. En Nick verschalkte de keeper met een boogbal vanaf randje 16 vlak voor rust. In de tweede helft liep Hilvaria eenvoudig uit en zou de eindstand uiteindelijk 8-1 worden. Hierin zou worden gescoord door Thijs 2x, Tom J, Koen, Nick en Wietse. Audacia zou helaas de 0 dus nog wel van het bord schieten, waardoor Hilvaria dit seizoen slechts 3x de 0 zou houden. Het had nog veel erger kunnen worden voor Audacia, maar Hilvaria was mild en gingen steeds rustiger voetballen.

Hilvaria 8 – FC Tilburg 12

Voor Hilvaria de laatste wedstrijd van het seizoen en voor FC Tilburg de laatste horde richting kans op het kampioenschap tegen nummer 1 WSJ. Doordat de wedstrijd op het laatste moment vanuit Hilvaria verzet werd kon Jos niet meer fluiten en moesten we het helaas zelf oplossen met eigen spelers. Doordat Stijn J en Tom K een keer niet waren komen opdagen zouden zij allebei een helft fluiten. In een spannende, maar doelpuntloze eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Aan beide kanten waren er een aantal mogelijkheden en allebei de ploegen kregen een grote kans. Toch zou er niet gescoord worden en ging er gerust worden met 0-0. In de tweede helft ging het snel mis aan de kant van FC Tilburg, na een korte terugspeelbal moest de laatste man ingrijpen met een penalty tot gevolg en dit buitenkansje werd benut. Vervolgens zou Hilvaria de veel sterkere partij zijn en veel kansen creëren, maar had het erg veel kansen nodig om uit te lopen. Sterker nog, dankzij een actie van de aanvaller van FC Tilburg zou het 1-1 worden en nadat de spits van FC Tilburg in zijn rug werd gelopen zou ook FC Tilburg uit een penalty scoren. Hilvaria zou nog een keer de bal over de lijn zien gaan, maar deze was schijnbaar tijdens de corner al over de achterlijn geweest. Ondanks nog een hele hoop kansen zou Hilvaria met 1-2 verliezen. Hilvaria 8 eindigt hierdoor dit seizoen op de 4de plaats, heeft lang mee kunnen doen om het kampioenschap, maar zeker de laatste wedstrijden het laten liggen. Volgend jaar gaan we weer strijden voor de titel, maar zullen we ons natuurlijk bovendien weer laten gelden in de derde helft!

Wedstrijdverslagen 26 en 27 mei
Jeugdig Hilvaria wint ook in Hapert

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites