HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 wint eerste competitiewedstrijd

Voetbal

Na de teleurstellende uitschakeling in de beker, stond afgelopen zondag de eerste competitie wedstrijd voor het 8ste op het programma. Hilvaria mocht het thuis opnemen tegen de studenten van TSVV Merlijn. Al voor de wedstrijd werd het duidelijk dat de jongens van Merlijn nog geen minuut in de benen hadden, maar dit betekende niet dat de 3 punten al veilig waren.

Het was heerlijk weer, maar daardoor waren de omstandigheden boven het kunstgrasveld erbarmelijk en werd het een zware wedstrijd. In het eerste half uur begonnen beide teams een beetje aftastend en waren er over en weer wat kansen. In de loop van dit half uur begon het aan de kant van Hilvaria steeds beter te lopen en dit leidde dan ook tot een overwicht voor het thuisteam. Na eerst een aantal gemiste kansen was stond het tussen de 30ste en 40ste minuut ineens 3-0. Eerste goal was voor Tom J die een diepe bal van Jeffrey tot goal wist te promoveren. Het tweede doelpunt kwam uit een penalty die Wietste na sterk werk tussen een aantal verdedigers in de 16 wist te versieren. Vaste penaltynemer Ronald mocht achter de bal gaan staan en faalde ook deze keer niet vanaf 11 meter. Vervolgens een actie van Jeffrey die weer Tom J wist te vinden en die schoot vanaf de 16 met scherp; 3-0. Zo kon Hilvaria met een goed gevoel gaan rusten.

Na de rust was het duidelijk dat Hilvaria al dacht de 3 punten in huis te hebben en zat het met het hoofd al in de kantine. Merlijn schoot uit de startblokken en begon uit het niks combinaties aan te gaan en creërde een aantal goede kansen, waarbij Hilvaria van geluk mag spreken dat het in het eerste kwartier na rust slechts 1 doelpunt hoefde te incasseren. Aan de andere kant, uit een van de spaarzame uitbraken was het wel raak: Tom K slingert de bal voor het doel en het is uiteindelijk Tom J bij de tweede paal die zijn hattrick compleet maakt. En een kleine minuut later tekent Tom J aan voor zijn 4de doelpunt na een diepe bal van Stan. In het vervolg is het Merlijn dat nog probeert een wedstrijd te maken en Hilvaria dat het wel gelooft met een 5-1 voorsprong en het warme weer. Vervolgens een open wedstijd waarin Thomas zijn doel knap schoonhoudt, maar Merlijn ook wel behoorlijk wat grote mogelijkheden om zeep helpt. En in de tegenstoot Hilvaria met veel ruimte, maar hier ook geen doelpunten meer uit weet de scoren. In de 85ste minuut nog een handsbal van Jeffrey in de 16, die ongelukkig een bal tegen zijn hand krijgt in een sliding. Deze wordt vervolgens nog benut door een speler van Merlijn, waardoor een eindstand van 5-2 op het scorebord staat.

Al met al een prima begin van de competitie voor het 8ste, al is natuurlijk nog niet duidelijk hoe de kaarten geschud zijn in deze competitie. Volgende week uit naar WSJ, die hun eerste wedstrijd verloren. Hopelijk kan dit resultaat daar doorgetrokken worden.

Monsterscore voor Hilvaria MO11-1
Wedstrijdverslag Uno Animo VR1 - Hilvaria VR1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites