HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 wint eenvoudig, maar weet doelsaldo niet op te krikken

Hilvaria-8

Afgelopen weekend moest Hilvaria 8 het opnemen tegen Were Di, vorige keer werd daar eenvoudig met 6-1 van gewonnen en met het oog op de stand zou winnen hier geen moeilijke opgave moeten zijn. Van te voren zou duidelijk worden dan doelsaldo in tegenstelling tot andere jaren belangrijk zou zijn. De regel dat bij een gelijke stand een beslissingswedstrijd gespeeld wordt is vervangen en doelsaldo is nu bepalend. Ondanks dat Hilvaria op punten nog steeds leidt, staat het doelsaldo er iets minder goed, aangezien concurrenten geen moeite hebben om af en toe een wedstrijd met 12 doelpunten te winnen.

In de eerste helft werd er in het begin met name afgetast door Hilvaria en de druk naar voren gelegd. Er kwamen kansen, maar Stijn J schoot een open kans hoog over. In de 20ste minuut was het Wietse die raak schoot doordat de keeper niet attent reageerde op een steekbal van diezelfde Stijn en Wietse de bal in de kluts mee kon nemen en vanaf een moeilijke hoek de bal in het doel kon werken. In het vervolg van de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd maar was Hilvaria slordig in het afwerken, met name Tom J had twee treffers op zijn schoen. Dus helaas bleef de ruststand steken bij slechts 0-1.

In de tweede helft was het Bart die snel de 0-2 maakte door een rake kopbal uit de corner. Were Di leek hierdoor van slag en een paar minuten later was het Lars die de 0-3 maakte. Vervolgens weer een stortregen aan kansen, waarbij Jeffrey, Stijn L en de onfortuinlijke Koen (3 keer paal) allemaal grote kansen om zeep wisten te helpen. In het laatste kwartier van de wedstrijd zou nog wel gescoord worden. Stijn L vond twee keer het net en ook Joep kon een bal binnenlopen. Hilvaria zou niet met de 0 eindigen, want in een van de spaarzame aanvallen van Were Di zouden deze nog de eretreffer maken en zo eindigt de wedstrijd in 1-6. Over het spel en de inzet was de hele wedstrijd niks te klagen, maar het aantal doelpunten en de scherpte voor de goal mag een stuk beter. Zeker als over twee weken WSJ komt, een directe concurrent voor het kampioenschap. Vorige keer werd hier 1-1 gelijk tegen gespeeld, en het was duidelijk dat dit een stugge tegenstander is. Toeschouwers zijn altijd welkom, 8 april om 12:15 bij sportpark de Roodloop!

't Zand VR4 - Hilvaria VR1
RKVVO MO11-1 - Hilvaria MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites