HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 wint doelpuntrijke ontmoeting met SVG

2014_voetbal_5_83B82C3915A00FCCC1257D07005E2756_3

​In het zonovergoten Tilburg stonden afgelopen weekend Hilvaria 8 en SVG 6 tegeover elkaar. Beide teams redelijk hoog in de ranglijst, dus het zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden.

Hilvaria opende de score al vrij snel in de wedstrijd, na 6 minuten was het Ronald die een vrije trap onberispelijk achter de doelman schoot. Helaas wist de thuisploeg al snel iets terug te doen na slecht verdedigen van Hilvaria, en stond het in de 10e minuut al 1-1. In het restand van de eerste helft was het Hilvaria dat er voetballend uit probeerde te komen, maar het tempo zo laag hield dat SVG weinig moeite had Hilvaria tegen te houden. Wel een goede kans voor Wietse, die uit een moeilijke hoek de bal op de lat krulde. Aan de andere kant was Hilvaria soms slordig met slechte breedtepasses en moest er te vaak gecorrigeerd worden. Toch scoorde Hilvaria, na een goede poging van alweer Wietse die zijn kopbal uit een corner gekeerd zag worden, was het Edde die de punt van zijn schoen tegen de bal aan kon zetten. Zo gingen beide teams met een 1-2 tussenstand lauwe thee drinken.

In de rust was de conclusie dat het spel een stuk verzorgder mag zijn, en dat we even door moesten drukken en zo snel mogelijk na rusten moesten scoren. Zaak was om niet onverhoopt punten te verliezen, want dat was zeer onnodig tegen deze tegenstander. Met Stijn L als nieuwe impuls rechtsvoor scoorde Hilvaria 2 keer binnen 5 minuten na rust. De eerste bal werd losgelaten na een actie van Stijn L door de keeper en Edde kon hem knap binnenschieten. Die hiermee bewees als spits nuttig te zijn. De tweede goal wederom vanuit een actie van Sitjn L die de bal voorgaf en uiteindelijk via Edde bij de vrijstaande Tom J kwam, die wel raad wist met dit buitenkansje. Zo was eigenlijk binnen 5 minuten de wedstrijd wel beslist en hoefde Hilvaria niet meer te komen. Gelijk merkte je dat er aan de kant van Hilvaria iets meer genoten werd van het zonnetje en de concentratie er vanaf was. SVG probeerde nog te komen en had misschien wel een penalty verdient, maar deze werd niet gegeven. Toch kon in de 65e minuut SVG iets terug doen. Een aanvaller mocht wel heel ver lopen en kon de bal zo vrij inschuiven. Vrijwel gelijk na dit doelpunt werd de hoop op een comeback weer de grond ingeboord door Stijn L, een knappe individuele actie waarbij hij met 3 spelers aan zijn shirt de bal uiteindelijk met links boven de keeper binnenschoot; 2-5. Tien minuten later was het weer raak, na een aantal pogingen van Hilvaria waarbij de keeper steeds de bal losliet was het uiteindelijk Stijn L die de bal vrij in kon schieten. Hiermee was de wedstrijd helemaal beslist, Hilvaria ging hierna echt helemaal terug hangen en het slotakkoord was voor SVG, een goed schot na matig verdedingen zette de 3-6 op het scorebord. SVG dat daarna nog een aantal grote mogelijkheden kreeg, was niet meer in staat iets van de spanning terug te brengen. 3-6 was dan ook de eindstand.

Al met al een heerlijke overwinning, op een heerlijke zondag, en daarna een heerlijke pint gedronken op de overwinning. Hilvaria 8 staat nu aan de leiding in de competitie, met 10 punten uit 4 wedstrijden. Als dit vastgehouden worden kan het wel weer eens een heel leuk seizoen worden. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma en zal er dus geen wedstrijdverslag komen, over twee weken staat de uitwedstrijd naar Audacia uit Moergestel op het programma.

Hilvaria MO11-1 - SC ’ t Zand MO11-1
Hilvaria VR1 wint met speels gemak van RWB VR1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites