HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 verliest terecht maar geflatteerd

Hilvaria-8

Onder goede omstandigheden met lekker weer stond Hilvaria 8 tegenover WSJ. Beide ploegen behoren tot de groep van 5 die kans lijken te maken op het kampioenschap, voor de wedstrijd in het voordeel van Hilvaria met een verschil van slechts 1 verliespunt. Deze winnen en er zou een van de vele hordes genomen zijn. De uitwedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld, en WSJ heeft in de competitie ruim de leiding wat betreft aantal doelpunten, dus opgelet.

De eerste helft begonnen beide ploegen controlerend en afwachtend. WSJ met een sterke verdediging die met lange ballen de sterke en snelle spitsen proberen te bereiken. De eerste helft zou gelijk op gaan en Hilvaria is voetballend de iets bovenliggende partij. Er worden kansen gecreëerd, maar Joep en Koen weten het net niet te vinden. Aan de andere kant is WSJ gevaarlijk uit een vrije trap die via de paal en Thomas bijna gelukkig het doel in rolt. WSJ is een fanatieke en fysiek spelende ploeg en af en toe worden spelers van Hilvaria hierdoor gehaast en slordig. Er wordt niet gescoord de eerste helft en dus blijft 0-0 op het bord staan. Door dit harde spel heeft Tom K helaas geblesseerd af moeten haken, wat een aderlating voor de verdediging is.

De tweede helft begint al snel met een opstootje, de spits van WSJ (de hele tijd vakkundig door Bart onschadelijk gemaakt) verliest zijn geduld en gaat uit frustratie veel te hard door op Ronald, waar de bal allang weg was. De speler moet hierdoor van de scheids even afkoelen langs de kant, maar een hardere straf was misschien op zijn plaats geweest. Deze onsportieve actie, natrappen, zorgde ervoor dat laatste man Ronald ook af moest haken. Hierdoor zou Hilvaria het restant van de tweede helft met een geïmproviseerde verdediging verder moeten. Desalniettemin speelt Hilvaria met tegen 10 man, ook al slechts voor 5 minuten. Helaas weet Hilvaria deze situatie niet te gebruiken om tot een doelpunt te komen en vlak nadat de spits weer terug is in het veld is het aan de andere kant raak. De verdediging staat niet goed als de spits snel in gooit en een andere aanvaller weet Koen en Thomas te verschalken en zo de 0-1 op het scorebord te zetten. Hierna laat WSJ zich volledig terug vallen en gaat het puur op de counter voetballen. Hilvaria probeert nog te forceren door aanvallender gaan spelen, maar het ontbreekt aan wilskracht, die er tegen GSBW wel was en er kan geen gaatje gevonden worden. Aan de andere kant komt WSJ er zelfs nog een aantal keer gevaarlijk uit en weten ook nog de 0-2 te maken. Na de 0-2 was duidelijk dat er niks te behalen valt voor Hilvaria en ondanks dat het blijft proberen zat het er niet in. In de slotminuten zou het zelfs nog 0-3 worden, waardoor de uitslag uiteindelijk niet helemaal recht doet aan het spelbeeld, maar dat maakt dan toch niet meer uit.

Hilvaria 8 zakt hierdoor op de ranglijst, wat betekent dat het kampioenschap sowieso niet in eigen handen is. Komende week gaat Hilvaria op bezoek bij Merlijn, die afgelopen weekend verassend voor het eerst punten pakten door met 6-1 te winnen van middenmoter VOAB. Hopelijk kan Hilvaria 8 volgende week wel de volle buit pakken!

Hilvaria VR1 wint inhaalwedstrijd van Gloria
Hilvaria VR1 wint ruim van Were Di

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites