HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 toont veerkracht in Goirle

Hilvaria8-iloveimg-resized

Na twee weken geen voetbal in verband met de kou werd afgelopen zondag weer afgetrapt. Hilvaria 8 trof GSBW in Goirle, de eerste 'returnwedstrijd' van het seizoen. In de thuiswedstrijd werd met pijn en moeite in de slotminuten een 2-0 overwinning afgedwongen. GSBW bleek een stugge ploeg te zijn, en ondanks dat ze in de middenmoot staan pakken ze toch veel punten tegen ploegen bovenin. Het was dus zeker geen kat in het bakkie voor het 8ste van Hilvaria.

De eerste helft kwam moeizaam op gang en beide ploegen wachten af. GSBW was feller in de duels dan Hilvaria, maar Hilvaria probeerde te voetballen. Er was helaas weinig beleving en strijdlust in het spel van Hilvaria en er werd makkelijk balverlies geleden. Al in de 8ste minuut profiteerde GSBW hiervan door de 1-0 binnen te schieten, na balverlies op het middenveld en slap verdedigen schoof de aanvaller van GSBW de bal langs Thomas. Waar je verwacht dat Hilvaria hierna iets feller werd gebeurde dit niet. Nog steeds werd er slordig gespeeld en vooral met te weinig strijd en beleving. Hierdoor was de aansluiting steeds niet goed en kwam er ruimte voor GSBW op de counter. In de 38ste minuut kwam GSBW met 5 aanvallers tegen 2 verdedigers en hiermee wisten ze wel raad: 2-0. Dat schudde Hilvaria even wakker, in de slotminuten van de eerste helft werd er eindelijk druk gezet op de bal en het GSBW enigszins lastig gemaakt. Na een scrimmage voor de goal een minuut voor de rust krult Tom K de afvallende bal heerlijk onderkant lat in de kruising; 2-1. Een beter moment om de aansluitingstreffer te maken was er niet.

In de rust werd er dan ook teleurgesteld gereageerd op de eerste helft, maar toch gekeken naar de mogelijkheden die er nog waren. Een ding was zeker: de knop moest om als we 3 punten willen pakken die hard nodig zijn op weg naar een eventueel kampioenschap. In de tweede helft kwam dit meteen naar voren, er werd collectief druk gezet en GSBW kon zichzelf niet uit de druk voetballen. Gevolg was dat Hilvaria steeds snel balbezit had en kon gaan aanvallen. Dit leidde tot veel druk op de goal van GSBW en mogelijkheden voor Hilvaria. Helaas bleef de goal uit en ontsnapte aan de andere kant een speler van GSBW, deze werd opgevangen door Koen, die daardoor met geel naar de kant moest voor 10 minuten. De vrije trap ging in de muur en in de counter werd Stijn J onderuit gehaald, een overtreding waar de scheidsrechter ook geel in zag. Deze vrije trap werd wel benut door Hilvaria, Ronald krulde de bal hoog in de kruising waar de keeper mis tast. Met zoveel ruimte op het veld wist Hilvaria wel raad en 3 minuten na deze goal was het weer raak, Stijn J kwam op over links, vond Tom J vrij voor de goal, die alleen zijn voet er nog maar tegen hoefde te zetten. In de rest van de wedstrijd werd vermoeidheid zichtbaar bij een aantal spelers aan beide, want constant druk zetten kost veel energie en werd de wedstrijd meer open. GSBW ging opportunistisch voetballen wat leidde tot een aantal mogelijkheden waarbij de bal in de mond van het doel bleef liggen, maar hard over werd geschoten. En aan de andere kant kreeg Hilvaria veel ruimte, maar speelde het onzorgvuldig uit, of was niet scherp in de afwerking. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en werd de 2-3 door Hilvaria over de streep getrokken. Een lastige overwinning, maar een belangrijke overwinning. De concurrenten wonnen allemaal, dus de stand blijft enorm spannend en het is nog niet te zeggen wie er kampioen gaat worden. Volgende week komen de laagvliegers uit Moergestel langs in Hilvarenbeek, dan spelen we om 12:15 tegen Audacia die slechts 6 punten hebben.

De top 6 van de competitie ligt erg dicht bij elkaar en dus is het enorm spannend, deze ziet er als volgt uit:

Club

Wedstrijden

Punten

Hilvaria 8

12

29

SVG 6

12

27

OVC'26 7

12

26

WSJ 4

11

25

FC Tilburg

10

23

VOAB 10

11

21

Hilvaria te sterk voor Dommelen
Hilvaria 2 - Steensel 2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites