HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 pakt koppositie na eenvoudige overwinning

Hilvaria-8

Na een veel te lange winterstop, waarin nog een keer vriendschappelijk werd gewonnen, stond een inhaalwedstrijd tegen de amateurs van Willem II op het programma voor het 8ste elftal van Hilvaria. Op papier een simpele tegenstander, onderaan in de middenmoot, maar zo vlak na de winterstop en carnaval is het natuurlijk maar de vraag hoe het met de conditie zit. 

In de eerste helft regende het kansen voor Hilvaria, helemaal vrijstaand kopte Luuk een corner over. Stijn J miste een grote kans voor de keeper en Stijn L was ook niet gelukkig in de afwerking. Na 22 minuten kwam toch de 1-0 op het scorebord en dat was verdiend, Willem 2 had nog geen kans gehad. Voor de eerste keer dit seizoen zou er uit een corner gescoord worden en wel door Bart die overtuigend binnenkopte. De keeper van Willem 2 bleek geen typische kelderklasse keeper want deze hield Willem 2 lang op de been. Een grote kans voor Erwin pakte hij dan ook knap en hij had nog wat eenvoudigere reddingen op afstandsschoten. Hoe dan ook ging er met 1-0 gerust worden en gezien de kansen was dit geen goede weerspiegeling van het veldoverwicht.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en waren er ook kansen, zo schoot Tom J enkele keren van afstand en kwam Stijn L een aantal keer gevaarlijk voorin. De grootste kans voor Stan die na een combinatie met Stijn L een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te werken. In de 62ste minuut zou het 2-0 worden na een combinatie tussen Koen en Tom K, waarbij Tom K de bal uiteindelijk vanaf links in de korte hoek schoot. Willem 2 verdiende vervolgens eigenlijk nog een penalty, maar de scheids kon vanaf zijn afstand de situatie niet goed beoordelen en daardoor kon Willem 2 de spanning niet terug brengen. Het zou uiteindelijk 2 minuten voor tijd nog 3-0 worden door een goede combinatie tussen Tom J en Stijn L was het Stijn L die de bal in open doel kon werken. Al met al een degelijke overwinning, de uitslag had wat betreft de kansen iets hoger mogen zijn, maar de 3 punten tellen. Zeker aangezien onze vrienden van OVC van nummer 1 SVG hebben gewonnen waardoor Hilvaria 8 nu aan de leiding gaat in de competitie met evenveel verliespunten als FC Tilburg. Volgende week komt SVG op bezoek in Hilvarenbeek, een belangrijke wedstrijd met oog op het kampioenschap dus dan moeten de kansen er allemaal wel in gaan!

24e editie van het (internationale) Toon de Bruijn...
Hilvaria krijgt Unitas in de tweede helft over de ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites