HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 loopt in Tilburg tegen eerste nederlaag aan

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag stond een uitwedstrijd naar FC Tilburg op het programma. Bij deze fusie vereniging is het altijd afwachten wat voor tegenstander er op het veld staat. Deze keer bleek het een internationale wedstrijd te worden voor het 8ste, het team van FC Tilburg bestond bijna volledig uit Poolse spelers. Vanwege een aantal blessures en aanwezigen moest Hilvaria het ditmaal doen met slechts 1 wisselspeler. Wel positief was de terugkeer van Thomas op doel die na een aantal weken afwezigheid weer fit genoeg was verklaard om te keepen.

Het was een vrij vroeg en dus nog behoorlijk koud op het veld en van het spel werd het ook niet echt warmer. FC Tilburg bleek een aardig gebalanceerd team te zijn, met veel fysiek en veel werklust. Een typische tegenstander waar het 8ste moeite tegen heeft. FC Tilburg zette vroeg druk op de verdediging van Hilvaria en Hilvaria had moeite om hier onderuit te voetballen en hanteerde vaak de lange bal die dan werk gewonnen door de sterke verdedigers van FC Tilburg. Door dit pressie voetbal was het vooral FC Tilburg die aandrong voor het doel, maar niet echt grote kansen creëerden. De grootste kans kwam er aan de andere kant, na balverlies van FC Tilburg kon Lars een pass geven op Tom J die oog in oog met de keeper besloot het overzicht te houden in plaats van zelf te schieten. Dat bleek de verkeerde keuze te zijn want de pass was veel te hard op Edde waardoor een 100% kans op de voorsprong verloren ging. Daarna een hachelijk moment in de 16 van Hilvaria, waarbij Jelleny een speler in de rug duwde. Gelukkig voor Hilvaria legde de scheids de bal er buiten, al leek de overtreding wel binnen de 16 te zijn. In de 36ste minuut kwam Hilvaria alsnog tegen de verhouding in op voorsprong. Jelleny stuurde Tom weg langs de linkerzijde, Tom J vervolgens sneller dan de verdediging van Hilvaria en met een schot in de korte hoek was ook de keeper gezien. Erg lang kon Hilvaria helaas niet genieten van de voorsprong, want 5 minuten later stond het weer 1-1. De bal werd in de 16 geslingerd door FC Tilburg, en Hilvaria leek in eerste instantie redding te brengen, maar bij de tweede paal kon een speler van FC Tilburg de bal alsnog binnen schuiven. Hierdoor was 1-1 de ruststand.

Na de rust een zelfde spelbeeld, Hilvaria kwam niet onder de druk uit en FC Tilburg probeerde door pressie en opportunistisch voetbal kansen te creëren. Na balverlies van de spits van Hilvaria kwam FC Tilburg op een verdiende voorsprong uit een counter. De spits van FC Tilburg kon net zijn voet tegen de bal krijgen voordat Thomas erbij kon komen en liet hiermee Thomas kansloos. Pas hierna leek Hilvaria wakker, ineens begon Hilvaria ook meer druk op de bal te geven en dit leidde tot een meer open wedstrijd, helaas leidde dit niet tot echte kansen voor Hilvaria. Aan de andere kant was het wel raak, de kleinste speler van FC Tilburg leek de 3-1 binnen te koppen uit een vrije trap, maar werd hiervoor afgevlagd voor buitenspel. Of dit daadwerkelijk zo was laten we in het midden. In een spaarzame echte aanval zette Lars opnieuw Tom J voor het doel die in de 82ste minuut de 2-2 binnenschoot. Hierdoor leek Hilvaria alsnog een belangrijk punt mee te sprokkelen uit deze ontmoeting. Niets was minder waar, de eerste de beste aanval van FC Tilburg was weer raak. Na ongelooflijk zwak verdedigen van Hilvaria konden de spelers uit Tilburg 4 keer proberen en was het uiteindelijk dus ook raak. Wietse maakte het vervolgens de keeper van F Tilburg lastig met een schuiver, maar het zat er niet meer in. Dus ondanks dat het volgend de verhouding terecht was toch een weggegeven nederlaag. Hierdoor staat het 8ste nu tweede achter SVG, maar de verschillen zijn zo klein dat alles nog mogelijk is. Volgende week komen de amateurs van Willem 2 naar de roodloop, dit is tevens de laatste wedstrijd voor de lange winterstop!

�zR{�
Ein Deutsche unentschieden
Hilvaria MO11-1 - Gilze MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites