HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria 8 lijdt terechte nederlaag in Diessen

Voetbal-300x280

Amper een maand na de smadelijke nederlaag in de beker, keerde 't Achtste weer terug op sportpark De Alsie. Ditmaal voor een competitiewedstrijd tegen RKDSV 6. Met een volle bank, maar zonder toeschouwers, klonk klokslag 12:00 uur het startsein.

Hilvaria begon weifelend en kreeg weinig grip op de wedstrijd. Ondanks tactische aanwijzingen – die in Esbeek nog te horen waren -van coach Jos speelde Hilvaria slordig en kwam het nauwelijks tot de Diessense goal. Keeper Thomas kreeg daarentegen wél het een en ander te doen. Hij moest echter zijn meerdere erkennen toen een speler van Diessen vanaf rand 16 alle tijd en ruimte kreeg om uit te halen en diens poging via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen. Thomas redde vlak daarna uitstekend op een inzet van de Diessense spits, maar moest even later capituleren toen er in de opbouw van Hilvaria even niet werd opgelet. Een vrije bal werd ingeleverd en dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt. 2-0 ruststand. Geen onmogelijke achterstand, maar het voetbal liet te wensen over.

De scherpte was niet helemaal terug na rust, en dit leidde tot een derde tegentreffer. De centrale verdediger van Diessen – die net als sommige teamgenoten het net wat moeilijker had met incasseren dan met uitdelen – mocht het hele veld oversteken en na combinatiewerk zelf afronden. Het leidde tot een uitbarsting van Van Pelt langs de lijn: hij beende boos weg na de 3-0 en stormde het sportpark af. Jammerlijk, want hierdoor miste hij de eretreffer die Ivo liet aantekenen: Koen gaf de bal voor en door het effect pakte de goalie van RKDSV de bal niet klem, wat Ed de gelegenheid gaf Ivo in stelling te brengen. Hilvaria 8 kan het goede begin van de competitie tegen Reusel helaas geen vervolg geven en verliest met dezelfde cijfers als dat het in Reusel won: 3-1. Al met al een terechte nederlaag, en een goede, vroegtijdige wake-up call.

Aankomende week staat de eerste thuiswedstrijd gepland, tegen SDO '39 uit Lage Mierde. Normaliter eindig ik met "Komt dat zien", maar door de alom bekende redenen is dat helaas niet mogelijk.

Hilvaria JO19-1 moet beter
Alternatief Trainingsschema

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites