voetbal_algemeen_foto_jack_kochanowski

Na een veel te lange zomerstop, was het 30 augustus eindelijk weer zo ver. De groen-witten mochten weer de wei in: meteen een pittige pot tegen de buren uit Diessen. Hoewel het spel zeker niet slecht was, hebben de bekeraspiraties toch een flinke knauw gekregen.

De eerste echt grote kans voor de Bekenaren kwam op naam van Wout, die zijn poging tegen de lat zag vliegen. Ook bij Diessen stond de lat in de weg: de spits had zijn vizier niet geheel op scherp staan, daar hij van een meter of twee de bal tegen het aluminium schoot. Het eerste doelpunt in het nieuwe seizoen kwam niet op naam van een Hilvariaan, maar een Diessenaar: na een corner torende hij boven twee man uit en kopte de bal in de hoek. Hilvaria bleef redelijk voetballen, maar moest rond het halfuur een bittere pil slikken. Ondergetekende zag zijn poging de vijandelijke spits het scoren te beletten, uitmonden in een eigen goal. Toen vlak voor rust de 3-0 – een zeer beheerst stiftje – binnenviel, leek het pleit beslecht.

Na rust bleef Hilvaria de weg naar voren zoeken, wat uitmonden in enkele kansen. Zo raakte Jannes de paal en glipte Tom enkele keren langs de defensie, zonder zijn acties te verzilveren. Intussen maakte RKDSV de 4-0 door een goed uitgespeelde aanval af te ronden en speelde men de pot rustig uit.

Hoewel de nederlaag afgetekend – en ook wel terecht – is, was het krachtsverschil niet zo groot als de uitslag doet blijken. Volgende week tegen SVSOS de kans om te jagen op de eerste winstpartij van het seizoen, na een vijf maanden lange absentie op het eigen sportpark de Roodloop.