HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 knokt zich in slotminuten naar overwinning

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag was het de beurt aan GSBW om het Hilvaria 8 lastig te proberen te maken op de weg naar het kampioenschap. Op papier een makkelijke prooi voor de groenen, GSBW behield de 9de plek met 4 punten. Toch geen zekerheidje op 3 punten want het team is steeds minder gaan voetballen de laatste weken. Na een vrij lange warming up floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

In de eerste helft gebeurde vrij weinig. Hilvaria begon zwak aan de wedstrijd en er werd niet voor elkaar gelopen. Het leek wel alsof iedereen met het hoofd al kampioen is en het idee heeft dat de punten vanzelf komen. De bezoekers van GSBW (die ook nog 10 min met een man minder speelden) hadden de hele eerste helft een licht overwicht, doordat die wel voor de bal wilden werken. Voor Hilvaria waren het Tom J en Stan met de beste mogelijkheden, maar daar lag GSBW niet wakker van. Aan de andere kant kleine mogelijkheden, maar Floris (die keepte omdat Thomas geblesseerd is) was steeds attent. De grootste mogelijkheid was vlak voor rust voor GSBW, maar de speler van GSBW zag zijn inzet langs het doel verdwijnen. Daarbij gebruikte Jeroen wel onopzettelijk zijn hand om de bal uit het doel te keren, maar die werd door de scheids niet geconstateerd en zo kwam Hilvaria goed weg. 

In de rust kon ontevreden terug worden gekeken naar de eerste helft. Er moet echt iets veranderen en er moet weer geknokt worden voor de punten. In de tweede helft gebeurde dit ook, ondanks dat het veld spel nog steeds niet denderend was, was het nu wel Hilvaria die het spel maakte en GSBW dat het moest hebben van de lange bal. Een aantal keer kwam GSBW er heel gevaarlijk doorheen, maar Floris stond echt een klasse wedstrijd te keepen. Aan de andere kant was heel veel ruimte voor de aanvallers van Hilvaria, maar er werd keer op keer de verkeerde keuze gemaakt. De grootste kans was voor Tom J die na een actie van Tom K die de keeper voorbij speelde ineens moest uithalen met links, maar toch naar zijn rechter kapte waardoor de keeper tijd had om te herstellen. Jelleny, die deze wedstrijd maar liefst 80 minuten vol heeft gehouden werd gewisseld voor Sander. Dezelfde Sander maakte in de 85ste minuut de 1-0 op aangegeven van Tom J die de bal na geklungel van de laatste man mee kon nemen. Vervolgens was Sander koel en schoof de bal langs de keeper tegen het net. Een belangrijke treffer, want de wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel. 2 minuten later was het Wietse die na breed leggen van Koen een schot van afstand via de rug van een tegenstander over de keeper in het net zag verdwijnen en de 3 punten veilig stelde. 

Geen makkelijke overwinning, en misschien niet helemaal verdiend. Maar op basis van de inzet in de tweede helft wel een prima overwinning. Door deze 3 punten staat Hilvaria nog steeds boven aan, maar de achtervolgers zitten op de hielen. Hilvaria heeft nu 16 punten, dat is een punt meer dan VOAB (die met 4-1 werden verslagen) en evenveel als OVC'26. Een belangrijke wedstrijd daarom volgende week, als nummer 2 OVC'26 op bezoek komt in Hilvarenbeek. Een wedstrijd die zo vroeg in het seizoen toch al een topper is binnen onze competitie en hierna is het helemaal duidelijk hoe de krachten verdeeld zijn dit seizoen.

Hilvaria JO15-1 kansloos ten onder
Hilvaria VR1 - Chaam VR1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites