HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 houdt VOAB te lang in de wedstrijd

Hilvaria-8

Uit tegen middenmoter VOAB moest Hilvaria 8 de drie punten meenemen om voor een leuke eindklassering te blijven strijden. Vroeg op de zondagmorgen (09:45) werd er afgetrapt onder leiding van een van de spelers van VOAB, omdat er geen scheidsrechters beschikbaar waren.

In de beginfase van de wedstrijd was er niks aan de hand voor Hilvaria en na 6 minuten werd de 0-1 op het bord gezet. Koen kopte een bal over de keeper, nadat deze een schot van Jeroen los had gelaten. Erg lang kon Hilvaria niet genieten van de voorsprong want amper 3 minuten later stond het al 1-1. Een speler van VOAB krulde de bal knap binnen randje 16 uit de draai. Hierna was Hilvaria organisatorisch even de weg kwijt, ondanks dat Hilvaria probeerde op te bouwen en een aantal kansen creëerde was het VOAB dat in de counter vaak veel te veel ruimte kreeg om kansen te creëren. In de 37ste minuut kwam VOAB zelfs op voorsprong nadat een aanvaller wel erg makkelijk kon schieten in de 16. Er was enige frustratie binnen de ploeg, want Hilvaria wilde wel, maar werd soms erg makkelijk teruggefloten door de scheids, die niet erg kordaat was. Natuurlijk nemen wij dit de desbetreffende niet kwalijk aangezien hij ook niet voor zijn lol stond te fluiten als speler van het team. Toch kwam Hilvaria nog voor rust op gelijke hoogte, na goed druk zetten van Tom J, die de bal ontfutselde van de laatste man en kon voorzetten op Lars die de bal eenvoudig af kon maken.

In de rust kwam een leider van VOAB een voorstel doen om scheidsrechter te zijn de tweede helft, zodat er in elk geval meer duidelijkheid zou zijn. Een compliment voor hem, omdat hij gestopt was als scheids vanwege spelers die zich niet kunnen gedragen op het voetbalveld. Iets wat wij helaas op sommige velden ook tegen komen. Gelukkig was deze wedstrijd daar helemaal geen voorbeeld van en werd er gewoon fair gevoetbald!

In de tweede helft stond Hilvaria veel beter en stond het al snel 2-3 in het voordeel van Hilvaria. Een voorzet van Tom K viel over de keeper ineens in het doel. In het restant van de wedstrijd zou Hilvaria erg onzorgvuldig om gaan met de kansen. Hierdoor bleef het erg lang 2-3 staan en zou er zomaar een gelijkmaker kunnen vallen. VOAB was niet echt bij machten om kansen te creëren maar er kan zomaar een bal verkeerd vallen. 5 minuten voor tijd was er dan ook een goede kans voor VOAB die gelukkig werd gekeerd door Thomas. In een vloeiende aanval die bij Thomas begon zou Tom J uiteindelijk de 4-2 maken uit een strakke voorzet van Koen. Hierna was de wedstrijd gespeeld en de laatste 3 minuten werden uitgespeeld. Alle concurrenten bovenin hebben gewonnen, waardoor er qua spanning niks veranderd, het ligt nog steeds enorm dicht bij elkaar. Er staan nog 4 wedstrijden op het programma die allemaal in de komende 2 weken gespeeld worden. De eerstvolgende staat komende woensdag gepland tegen Willem II, dit is een laagvlieger, dus we gaan uit van 3 punten! 

Gehavend Hilvaria 8 verliest bij Willem II
Plichtmatig Hilvaria wint met 5-0 bij Nieuw Woense...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites