HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 houdt punt over aan ontmoeting WSJ

Wedstrijdverslag

​WSJ uit staat garant voor een leuke voetbalpot, als je er van houdt om nagetrapt te worden. Nadat de scheids in de kleedkamer was komen zeggen dat we vooral niet moesten gaan mauwen tegen zijn beslissingen wisten we eigenlijk al genoeg: het zou een gezellig zondagochtend worden. Toch trokken de spelers van Hilvaria allemaal hun Hilvaria kloffie aan, en mochten ze weer een ochtendje de wei in.

De eerste helft werd er aan de kant van WSJ nog gevoetbald, Hilvaria zat niet in de flow en er werd weinig bewogen en de bal werd vaak slordig verloren hierdoor. WSJ gooide de bal vaak nauwkeurig over de verdediging van WSJ en creeërde een aantal levensgevaarlijke kansen. Thomas was de enige van Hilvaria die wakker was en ondanks dat spelers van WSJ regelmatig alleen voor zijn doel verschenen wisten ze Thomas niet te passeren. Wel scoorde WSJ een keer in de eerste helft, uit een penalty in de 14de minuut. Hilvaria kwam er niet aan te pas en kon in de eerste helft maarliefst twee kansen noteren, wel was een van die twee kansen gelijk raak. Na een diepe bal van Ronald kon Lars een actie in de 16 maken en Stijn L vrij voor goal zetten die niet faalde: 1-1 in de rust.

In de tweede helft kwam er meer beweging voor in het spel bij Hilvaria, het eerste kwartier was het Hilvaria die er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. De grootste kans voor Tom J die een kopbal onder de voet van de keeper zag blijven liggen. Vervolgens nam de scheidsrechter het spel over, waar er in de eerste helft al behoorlijk veel vrije trappen werden gegeven voor WSJ rond de 16 werd dit nu nog vele malen erger. Hilvaria moest keer op keer verdedigen tegen standaard situaties, en dit hielden ze knap vol. Aan de andere kant waren het spaarzame aanvallen, die vaak werden afgeloten voor buitenspel. Wel scoorde Hilvaria nog 2 maal, alleen beide goals werden onterecht afgekeurd. De eerste voor Wietse, die achter de bal vandaan kwam, maar alsnog voor buitenspel werd afgefloten. En de tweede waarbij Lars de bal binnenhield en Tuur vrij voor het doel zette. De scheidsrechter moest even aan de keeper en verdediger vragen of de bal uit was geweest, zodoende was het antwoord dus: Ja. WSJ ging steeds harder spelen, en Ronald werd nagetrapt na een duel en Bart kreeg een voet in zijn gezicht na een onbesuisde omhaal van een spelers van WSJ. De scheids deed beide gevallen voor alsof er niks aan de hand was. Al met al was het WSJ die (ook met dank aan de scheids) meer kansen had. Thomas die zijn goal (op de penalty na) heel knap schoon hield. En Hilvaria die zuivere doelpunten afgekeurd zag worden. De scheids durfde het blijkbaar toch niet aan om nog een penalty aan WSJ cadeau te geven en daarom mag Hilvaria gezien de hele wedstrijd niet klagen met de 1-1 eindstand, en een punt uit bij WSJ. Hopelijk kan er volgende week gewoon weer een leuke pot gevoetbald worden, dan thuis tegen VOAB, dat beide wedstrijden won tot nu toe.

Update Grote Clubactie 2017
Hilvaria JO15-1 wint allereerste wedstrijd in Hoof...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites