HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 en OVC delen punten in topper.

2014_voetbal_5_83B82C3915A00FCCC1257D07005E2756_3

Voor de spelers van Hilvaria 8 stond afgelopen weekend een wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Na 6 wedstrijden hadden beide teams 16 punten, dus een topper binnen de competitie. Na twee weken niet het beste spel te hebben gespeeld tegen mindere tegenstanders moest nu dus de knop om. Deze week kon met maar liefst 16 man op het wedstrijdformulier begonnen worden aan de wedstrijd. Grote afwezige was Thomas die nog steeds geblesseerd is, bij gebrek aan beschikbare reservekeepers moest dit intern opgelost worden en Joep was bereid het doel te verdedigen. *8 �

De wedstrijd begon gelijk fel, Hilvaria pakte het initiatief en de spelers van OVC lieten zichzelf fysiek meteen gelden. Na een kleine 10 minuten was de toon al gezet met een gele kaart voor een speler van OVC na een charge van achter op Tom J. De meertalsituatie en het veldoverwicht wist Hilvaria niet om te zetten in grote kansen. Hilvaria was de voetballende partij en gaf eigenlijk niks weg, maar in de eindfase van de aanval werd vaak goed verdedigd door OVC en het gaatje niet gevonden door Hilvaria. In de 25ste minuut stond Hilvaria dan toch plots 0-1 achter. Een slecht geraakte bal van Joep belandde voor de voeten van een speler van OVC die vervolgens de bal in een vrij leeg doel kon schieten aangezien Joep nog niet terug in zijn goal was. Tegen de verhouding in stond Hilvaria achter en het was zaak dat het spel beloond werd met een doelpunt. Dit doelpunt viel in de 38ste minuut, Stijn L met een voorzet op de vrijstaande Wietse die de bal niet hard maar goed genoeg raakte en de bal in het doel zag belanden. 1-1 ruststand, en er werd prima gevoetbald en vooral de inzet was goed.

De tweede helft begon zeer goed voor Hilvaria, na goed doorgaan van Stijn L bleef de bal hangen in de doelmond waar Tom J als de kippen bij was om de bal terug te leggen op Erwin die de bal onderkant lat binnenschoot. In het kwartier daarna ging OVC opportunistischer voetballen, maar door goed verdedigen en Joep die goed meevoetbalde als keeper leidde dit niet tot mogelijkheden. Wel kwam er heel veel ruimte om aan te vallen voor Hilvaria, en kansen voor Hilvaria. Het leek erop dat de beslissende 3-1 een kwestie van tijd was. De grootste mogelijkheid voor Tom J die een voorzet van Lars binnen leek te koppen, maar de bal via een andere speler nipt langs het doel zag verdwijnen. In de 70ste en 75ste minuut stond het toen toch ineens 2-3. Na mistasten van Jeroen kon een aanvaller van OVC de bal over Joep heen wippen en in de kluts bij een corner wist OVC te scoren. Zo had OVC 3 mogelijkheden en 3 doelpunten. Qua spelbeeld een zeer onterechte tussenstand. Hilvaria ging daarna aanvallender voetballen en OVC met man en macht verdedigen. OVC meende in de 85ste minuut al dat er 10 minuten teveel was gespeeld en langs de kant werd de sfeer steeds gespannen. In de 88ste minuut (98ste in het perspectief van OVC ) gaf een verdediger van OVC genoeg reden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen na een actie van Tuur. De spelers en staf van OVC waren het hier overduidelijk niet mee eens en stormden met zijn allen richting de scheids om verhaal te halen. De grensrechter van OVC vond het hierbij nodig om zo agressief te doen dat de scheids een rode kaart liet zien. Nadat de situatie door een aantal rustige spelers van OVC gekalmeerd was moest Ronald nog rustig genoeg blijven om de penalty ook te verzilveren na alle commotie. Gelukkig slaagde hij hierin en zodoende stond het 3-3. Ondanks dat er nog 5 minuten op de klok van de scheids stond leek het de scheids verstandiger om het bij deze stand te laten, ondanks dat er daarom voor Hilvaria misschien nog meer in had gezeten. Al met al voor beide teams geen bevredigend resultaat, voor OVC niet omdat ze dachten de buit binnen te hebben en voor Hilvaria niet omdat die de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren. Na de wedstrijd bleek achtervolger VOAB verloren te hebben waardoor de stand hetzelfde blijft. Sommige spelers van OVC vonden het nodig om te gaan dreigen als wij daarheen moeten, maar gelukkig is dat een van de laatste wedstrijden dus nog erg ver weg. Volgende week op bezoek bij RKDVC, die slechts 3 punten hebben. Als het getoonde spel en inzet van deze wedstrijd mee genomen worden moet dit geen probleem zijn. 

Abrahams Bouwmaterialen verlengt sponsorcontract m...
Opnieuw winst voor Hilvaria JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites