HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 countert naar overwinning

Hilvaria-8

Omdat de wedstrijd tegen TSVV Merlijn pas om half 3 stond gepland, konden de spelers van Hilvaria 8 hun roes uitslapen van het kampioensfeest van het eerste. Omdat vorige week verloren was tegen WSJ is het kampioenschap niet meer in eigen hand, maar 6 wedstrijden voor het einde is nog niks beslist, dus de 3 punten zijn meer dan welkom. Joep mocht keepershandschoenen aan trekken, omdat die-hard willem 2 supporter Thomas in Breda moest zijn.

Hilvaria begon zoals het tegen WSJ eindigde, weinig beleving en vechtlust in het spel. De eerste 10 minuten gingen gelijk op en daarna was het WSJ wat steeds meer aandrong voor het doelvan Hilvaria. Merlijn speelde met een duidelijk plan, met opkomende backs en had een aantal creatieve spelers in het as staan. Hilvaria kwam vaak in de problemen, omdat er weinig omschakeling was en daardoor een mannetje te kort kwamen. Gelukkig voor Hilvaria ontbrak het bij Merlijn aan scorend vermogen, want ondanks dat het aandrong werd het doel nauwelijks onder vuur genomen. Een redding van Joep die ternauwernood via de paal nog voor de lijn bleef. Halverwege de eerste helft was het tegen de verhouding in 0-1, in de counter kon Tom J de bal met een afgemeten voorzet bij de tweede paal leggen waar Stijn J alleen nog maar zijn voet er tegen hoefde te zetten. Een kleine 10 minuten later werd het zelfs 0-2 doordat weer uit een counter uiteindelijk Tom K de bal vanaf de achterlijn terug kon leggen op Wietse. Wietse raakte de bal niet volledig, maar doordat een verdediger van Merlijn compleet langs de bal trapte stond de keeper aan de grond genageld. Hilvaria zou met 0-2 de rust in gaan, prima stand, slecht voetbal en vooral een veel te gemakzuchtig Hilvaria.

Na de rust moest er wat peper in het spel van Hilvaria en Hilvaria speelde ook beter. De spelers van Merlijn werden nu meer gedekt, en Hilvaria minder ruimte weg gaf. In de counter lag veel ruimte en de diepte werd een aantal keer gezocht, maar nog zonder succes. Halverwege de tweede helft was het toch Merlijn die de spanning helemaal terug bracht in de wedstrijd doordat er na 4 keer breed leggen de bal in de korte hoek werd geschoten. Merlijn wist hierna niet door te drukken en een kleine 10 minuten later was de marge alweer 2 nadat Stan de bal diep gaf op Tom J die koelbloedig bleef en de 3-1 op het bord zette. Daarna was de wedstrijd gespeeld en zou Hilvaria nog uitlopen naar 4-1, nadat Tom J de bal richting Wietse geeft die nog op de keeper stuit en vervolgens de losse bal bij Stijn J komt die vervolgens scoort. Stan krijgt nog een enorme kans op de 5-1 nadat hij zichzelf vrij speelt met een slim balletje over de verdediger, maar een sterke reflex van de keeper voorkomt dit. De wedstrijd eindigt dus in 4-1 wat een prima resultaat is, maar de laatste weken lijkt er een soort gemakzucht in het spel geslopen te zijn, waardoor het voetballend steeds minder wordt. Volgende week een op papier eenvoudige thuiswedstrijd tegen RKDVC, waar weer 3 punten behouden moeten worden om zicht te houden op een eventueel kampioenschap. Er lijken nu nog 4 ploegen in de competitie voor te zijn, omdat SVG de afgelopen twee 'toppers' verloren heeft. 

Geslaagde vriendinnenavond Hilvaria
Hilvaria dames 1 blijft kans maken op het kampioen...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites