HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 behoudt koppositie na overwinning op Were Di

Wedstrijdverslag

Met een waterig zonnetje en een koude wind stond Hilvaria 8 klaar om een wedstrijd tegen Were Di te spelen. Een wedstrijd waarin een overwinning het enige gewenste resultaat was met het zicht op een eventueel kampioenschap. Thomas is nog steeds geblesseerd en Jeffrey was deze week degene die zich beschikbaar stelde als keeper. Door een groot aantal afwezigen door blessures en andere oorzaken werd er begonnen met slechts 12 man, en omdat Tuur iets later was al snel met 13.

Hilvaria begon goed aan de wedstrijd en stond binnen 10 minuten al met 2-0 voor door doelpunten van Edde en Wietse. De eerste goal van Edde werd teruggelegd door Wietse en in de verre hoek geschoten door Edde. En de goal van Wietse kwam na een rush over de rechterflank van Tom J die zijn voorzet bij Wietse zag belanden die vervolgens kon scoren. Er leek geen vuiltje aan de lucht, Hilvaria domineerde de wedstrijd en creëerde kansen en het leek te wachten tot er uitgelopen kon worden naar een grote uitslag. Tot in de 23e minuut Ronald een onnodige overtreding maakte binnen de 16 en de bal op de stip zag belanden. De aanvoerder van Werd Di bleef kalm en schoot via de binnenkant van de paal onhoudbaar binnen, ondanks dat Jeffrey er goed bij zat. In het kwartier daarna was Hilvaria even de controle kwijt, met name omdat het team aan het zoeken was door wat wisselingen in het team doordat Lars geblesseerd uit was gevallen. Desalniettemin had Were Di niet de middelen om Hilvaria te laten wankelen. Toen Hilvaria weer een beetje organisatie in het team had werd de 3-1 gemaakt. Edde lepelde een bal over de verdediging naar Tom J die ineens uithaalde en de bal diagonaal in de verre hoek schoot. Dus kon er met 3-1 gerust worden.

De tweede helft begon voor Hilvaria stroef, Koen pakte snel een gele kaart na een forse tackle. Hierdoor kwam Hilvaria voor 10 minuten met 10 man. Were Di probeerde de druk op te voeren maar Hilvaria bleef rustig. In het eerste kwartier na rust waren er geen noemenswaardige momenten. Nick Spitters hielp ons uit de brand door nog in te vallen het laatste half uurtje. In dit half uur zou nog 3 keer gescoord worden. De 4-1 kwam van de voet van Joep, die een leeg doel had nadat de keeper een schot van Tom J ternauwernood kon keren. Vervolgens was het Edde die na een actie van Jelleny die twee man uitspeelde en de bal panklaar op het hoofd van Edde legde. In de allerlaatste minuut maakte Edde zijn hattrick compleet uit een voorzet van Nick. Hiermee maakte Edde op zijn 36e voor het eerst in zijn Hilvaria carrière een hattrick en bewijst hij dus een aardige goaltjesdief te zijn in de spits. Hilvaria wint dus met 6-1 en blijft zo bovenaan staan in de competitie. De achtervolgers blijven echter ook winnen en dus is er niet veel ruimte om punten te laten liggen. Voor de winterstop staan nog 2 wedstrijden op het programma, volgende week uit naar FC Tilburg, een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden aangezien deze aardig bovenin meedraaien. 

Budel JO15-1 verdiende winnaar in Hilvarenbeek
Blessure scheidsrechter zorgt voor staking Bladell...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites