HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 8 behoudt koppositie in Moergestel

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag stond een uitwedstrijd tegen Audacia gepland, de nummer laatst van de competitie. Tegen Audacia, met 29 doelpunten tegen en 4 mee in 4 duels leek het eerder de vraag met hoeveel er gewonnen zou worden dan óf er gewonnen zou worden. Onderschatting lag op de loer, dus de afspraak was dat er scherp aan de wedstrijd begonnen zou worden.

Ondanks dat het spel al vanaf minuut een niet om aan te zien was, stond het toch al heel snel 0-1. In de tweede minuut gaf Stijn L de bal na een sterke actie aan de vrijstaande Koen (die als aanvoerder vleugels leek te hebben) die de bal in een leeg doel kon schuiven. Ondanks de vroege voorsprong was Hilvaria niet bepaald sterk, en tegen elke andere tegenstander zou het waarschijnlijk compleet zijn weggespeeld. Hilvaria leek door het niveau van Audacia minder te gaan voetballen, er was totaal geen beleving en er werd geen meter te veel gelopen. Ondanks dat had Hilvaria toch het betere van het spel en in balbezit kwamen er ook kansen. In de 24ste minuut maakte Stijn L een doelpunt nadat een verdediger van Audacia de bal te slap inspeelde op een medeverdediger. In de 36ste minuut maakte Koen zijn tweede van de dag, opnieuw op aangeven van Stijn L, een vrijwel identiek doelpunt als zijn eerste. Stijn L maakte vervolgens zijn tweede doelpunt na een actie van Tom J in de 39ste minuut. En na een overtreding op Joep in de 16 kreeg Hilvaria nog een penalty. Deze werd gegund aan Koen, die rustig bleef en de bal tegen de touwen schoot. Dezelfde Koen die iets meer dan een week geleden nog op de Facebook-pagina 'de Kelderklasse' schitterde toen hij een panna kreeg van Wietse, maakt nu een onvervalste hattrick. Dus ging er gerust worden met een 5-0 voorsprong.

In de rust was er ondanks de 0-5 voorsprong de nodige kritiek, en terecht, want er werd eigenlijk dramatisch gevoetbald. In de rust werd dan ook afgesproken dat er in de tweede helft meer inzet zou zijn en vooral geconcentreerder zou worden gespeeld. Helaas was daar de hele tweede helft niks van te zien, er was heel veel ruimte om te voetballen, maar er werd steeds de verkeerde keuze gemaakt. Audacia had niet de creativiteit om het de verdediging van Hilvaria lastig te maken en de keren dat Hilvaria voor de goal kwam werd er de verkeerde keuze gemaakt of slordig afgerond. De enige die goed speelde was Koen, die een paar keer goed doorbrak en een paar goede acties had, helaas zonder resultaat. Een kans wil ik nog even benoemen, Bart (die altijd klaagt dat de bal bij corners niet goed voorkomt) kreeg deze keer een bal op een presenteerblaadje, maar verwachte dat niet (logisch natuurlijk) en schoot de bal van dichtbij over. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft en nadat de scheidsrechter trammelant had met de spelers en het publiek van Audacia werd de wedstrijd vroeg afgeloten. Zo zijn er weliswaar 3 punten bijgeschreven en staat Hilvaria 8 nog steeds aan kop, maar het veldspel moet echt beter, want Audacia had met meer dan dubbele cijfers verslagen moeten worden.Volgende week een thuiswedstrijd, GSBW komt dan naar de Roodloop toe, GSBW staat tot nu toe ook vrij onderaan dus het is belangrijk dat daartegen 3 punten gepakt worden!

��j.

12 uit 5 voor JO15-1. ’T Moet niet gekker worden
Hilvaria na rust voorbij Dommelen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites