HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7 zet ongeslagen uitreeks door

Wedstrijdverslag

Op een laat tijdstip, 12:15, trapten de mannen van het Zevende af in het pittoreske Knegsel. Wegens het bezoek van Sinterklaas zijn een aantal man achtergebleven in Hilvarenbeek en zag trainer/coach Kees zich genoodzaakt tot het versterken van de selectie. Tom Jansen en Wietse van den Broek maakten de barre tocht naar Knegsel mee om het Zevende naar een overwinning te helpen. Dank, mannen.

Voorzien van Champions League hymne, zowel in de kleedkamer als op het veld, trapten de HIlvarianen af op het drassige veld en zochten meteen de aanval. De kansen waren voornamelijk voor Hilvaria. Zo stuitte Jorrit op de keeper en ook Tom kreeg de bal na een steekpass van Jorrit niet langs de doelbewaker. Niet veel later volgde de terechte voorsprong voor de bezoekers, ware het niet dat er enige controverse hing rondom de openingstreffer.

Tom stond klaar om een corner te nemen, terwijl Jorrit nog niet klaar was en hard riep "wacht even!". Tom had zijn aanloop al genomen en de Knegselse Boys stopten op commando van Jorrit. De bal was echter al onderweg en werd prima binnen gekopt bij de eerste paal door Erik. De arbiter keurde de goal goed en moest het vervolgens ontgelden bij de gastheren. De kansen bleven komen en na een goede kaats besluit Harm de bal kiezelhard en zuiver perfect in de hoek te schieten.

Met een 0-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht, al was het onduidelijk welke van de vier kleedkamers nu beschikbaar was. Het weer van zondag was evenredig aan de organisatorische structuur van Knegsel, maar dat is een ander verhaal. In de kleedkamer werd afgesproken niet te verzaken en meteen de 0-3 te scoren zodat er wat rust in het elftal kwam.

Die boodschap was niet aan dovenmansoren gericht, want uit een van de vele aanvallen die de Bekenaren op de mat legden, scoorde aanvoerder Jorrit de 0-3 door net buiten de 16 diagonaal binnen te schieten. De mooiste aanval moest dan nog komen. Uit een omschakeling werd vlot gecombineerd en Tom legde de bal vervolgens opzij richting Jasper die simpel de 0-4 kon aantekenen. De 0-5 kwam op naam van Harm en zo kwam de zege zeker niet meer in gevaar. Smetje op de wedstrijd waren de twee late tegengoals; een kopbal en een goede solo vormde de eretreffers voor het wannabe Tuldania.

De laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar staan voor de deur en bieden perspectief. Het lager geklasseerde Hulsel komt zondag op bezoek en een week later strijden de heren van 't Zevende tegen Were Di om een plek in de zoveelste ronde van de beker. Spektakel gegarandeerd! 

Hilvaria mist stootkracht en verliest van RKVVO
Hilvaria JO19-1: Veel te laat voor knoepert

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites