HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7 houdt hoop op titel levend

Hilvaria-7-B

De groenwitten blijven in de achtervolging op HMVV voor het kampioenschap. Met slechts twee punten meer ten opzichte van de tegenstander van vandaag, het derde elftal van Knegselse Boys, wisten de Hilvarianen dat drie punten een must waren.

Na een controversiële beslissing van de scheidsrechter volgde een corner voor de gasten. Deze viel goed op randje 16 en werd door een woud van benen langs doelman Marcel geschoten. Dat Hilvaria nog niet wakker was bleek, want luttele minuten later viel ook de 0-2 voor de Oranjehemden. Een snelle uitbraak werd beheerst afgerond en de marge vergroot naar twee.

Dat er een tandje bijgezet moest worden was duidelijk; er werd al vroeg opportunistischer gespeeld en dat leidde tot de aansluitingstreffer; Ruud verzond een lange bal, die door de verdediger van Knegsel knullig over zijn eigen doelman werd gekopt; 1-2. Hilvaria had het momentum te pakken en via pinchhitter Maas, voor de verandering eens basisspeler, werd het gelijk; hij schoot hard en laag in de verre hoek en vierde zijn treffer uitbundig, helaas zonder zijn trouwe support; die ontbrak op de bank.

Dat het mooiste voor het laatst bewaard wordt is een veel gehoord gezegde. Zo ook bij deze eerste helft tussen Hilvaria en Knegsel. Harm begon aan een solo en dribbelde vier man kinderlijk eenvoudig voorbij, alvorens hij de bal gedecideerd langs de verbouwereerde doelman van Knegsel kon schuiven. Meteen daarna klonk het rustsignaal.

De tweede helft stond vooral vol van gemiste mogelijkheden, met enkele hachelijke situaties tot gevolg. Niet dat Knegsel in de tweede helft nog aansprak maakte op een puntendeling, toch was de marge van één maar fragiel. Na een diepe bal van achteruit werd Jorrit diep gestuurd. Met alle energie die hij nog in zich had, perste hij er een sprint uit en legde de bal precies op het juiste moment breed op de meegelopen Jaap; met een verwoestend en hooggeplaatst schot besliste hij de wedstrijd: 4-2. Wederom een goede overwinning voor de Bekenaren, die lieten zien dat ook veerkrachtigheid in het arsenaal zit. 

Hilvaria JO19-1: opnieuw minimaal verschil
Hilvaria JO15-1 speelt a.s. zaterdag 13 april ‘al’...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites