HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7 dendert door in beker!

Hilvaria-7-B

Na een (veel te) lange winterstop luidde Hilvaria 2019 in met een 8-2 overwinning tegen Bladella. Na wederom een voetballoze week, stond afgelopen zondag de bekerclash met Were Di op het programma. Leo Alkemade, publiekstrekker van de bezoekers, schitterde in afwezigheid. Bij 't Zevende stonden maar liefst 16 man klaar om door te stoten naar de volgende ronde.

De wedstrijd stond onder leiding van de officiële KNVB district Zuid I en II scheidsrechter en professioneel grensrechter bij regio amateurvoetbal mister Wilfried Pijnenburg. Naast dat zijn taak was om de wedstrijd in goede banen te leiden, had hij zichzelf bij het opstaan wellicht ook voorgenomen de tweeëntwintig veldspelers wat extra kennis mee te geven. Wist u dat bij een ingooi ten minste 3 noppen in het gras moeten blijven, of dat een voetbal tenminste 0,8 bar dient te zijn, en absoluut niet 0,7? Afijn, nadat een aandachtige toeschouwer van Were Di voor de wedstrijd al een fotoalbum bij elkaar had geknipt, kon de wedstrijd toch van start gaan.

Hilvaria ging goed van start en kreeg diverse kansen, maar was niet scherp voor de goal. Grootste kans uit die reeks was er een voor captain Paul, die de bal na een goedlopende aanval tegen de paal schoot. Daar tegenover stond een grote kans voor Were Di, die goed gered werd door keeper Marcel. De kansen blevenkomen en de goal kon niet uitblijven. Deze openingstreffer werd dan ook gemaakt, zij het op een merkwaardige manier.

Rechtsback Rico, die nog vrij weinig ervaring had op deze positie, ontving de bal en stoomde mee op. Hij wilde een voorzet geven richting de spitsen, maar raakte de bal anders dan gehoopt. Hij zag zijn bal al overgaan en een enkele ploeggenoot draaide al om voor de doeltrap, maar de bal draaide richting de binnenkant van de paal en viel keurig afgemeten in de kruising. De voorsprong was daar en niet veel later werd deze verdubbeld; een afstandsschot werd gekraakt, waarna Maas erin bleef geloven en achter de bal aan ging. Hij zette strak en hard voor en bij de tweede paal kon spitspartner Jasper de 2-0 aantekenen. Met deze voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Vanwege personele problemen trok John, normaliter verdediger, zijn keeperskloffie aan en verving Marcel in de goal. Hij had geen antwoord op een goed schot van de aanvoerder van Were Di, wat via de binnenkant van de paal binnensloeg. Met een marge van 1 nam de druk toe, maar tot grote kansen voor Were Di kwam het niet. Hilvaria brak een aantal keer gevaarlijk uit, maar ook bij 't Zevende vloeide de energie, en daarmee de scherpte, geleidelijk weg. De zege werd over de streep getrokken, wat betekent dat 't Zevende nog steeds in de race blijft voor bekerwinst. Wie weet waar dit gaat eindigen…

Speeldagenkalender 2019/2020
Belangrijke driepunter voor Hilvaria

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites