HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7 deelt de punten na doelpuntrijke wedstrijd

Wedstrijdverslag

Na de nederlaag vorige week aasden de Bekenaren op revanche. De Zuiderburen uit Reusel, die vorig seizoen hun eerste punt tegen 't Zevende pakten, was de tegenstander. Ditmaal waren de gastheren al van de 0 af, dankzij een klinkende 8-1 overwinning. Daar stond een 8-1 nederlaag tegenover en ook het derde duel van de Zuiderburen betekende een doelpuntrijke wedstrijd. Deze keer werden de doelpunten wel evenredig verdeeld: 4-4.

Zonder topspits Erik, ten tijde van de wedstrijd vermoedelijk met een Corona in zijn hand op een of ander Thais strand, en vedette Harm traden de groenwitten aan. Tegenover de afwezigheid van beide heren stond de terugkeer van Hidde. De eerste helft kreeg Rico de eerste kans, zijn schot werd echter gepareerd door de doelman uit Reusel. Verschillende counterkansen van de Zuiderburen stonden daar tegenover, waarvan de grootste mogelijkheid in tweevoud werd gered door Tjeerd. Vlak voor rust kwam 't Zevende dan toch op voorsprong; Jeroen schoot van afstand en de keeper verwerkte het schot niet goed; een koud kunstje voor Rico om de 0-1 te verzorgen. Niet veel later klonk het rustsignaal en zochten de partijen de kleedkamers op.

Na enkele tactische omzettingen werd er plaats gemaakt voor Maas en Hidde voorin. De gouden pik van coach Kees was meteen zichtbaar, daar Maas de bal uit een corner kon binnenwerken. Aan de corner ging een magistrale aanname van Hidde vooraf, die de lange bal van Tjeerd in een beweging meenam en richting het doel kon gaan. Vrijwel meteen werd het 1-2 uit een corner en dus moest Hilvaria weer oppassen.

De marge van twee werd niet veel later in ere hersteld, toen Hidde zijn doelpunt ook meepikte na een schot in de verre hoek. De Zuiderburen gingen niet bij de pakken neer zitten en onder leiding van hun kleine middenvelder werd het doel veelvuldig gezocht. Uit een corner viel de 2-3 en een zorgvuldig uitgespeelde aanval betekende de gelijkmaker. De gastheren uit Reusel roken bloed, maar kwamen bedrogen uit; Hidde bediende Jeroen, die de bal met een uiterste krachtinspanning kon binnen volleren; 3-4. Hilvaria leek de drie punten binnen te slepen, maar voor de tweede keer deze middag knokten de Zuiderburen zich terug en moest Tjeerd voor de vierde keer vissen.

De Hilvarianen wonnen wederom niet op de velden in Reusel en na afloop werd er, onder het genot van een (gratis!) broodje hotdog uitgebreid geanalyseerd over het wedstrijdplan voor de aankomende wedstrijd. Als gevolg van bekeruitschakeling heeft Hilvaria aankomende weekend een vrije ochtend, daarna volgt de clash met rode lantaarndrager Beerse Boys. Komt dat zien! 

Piet Brouwers
Hilvaria 1 boekt eerste overwinning

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites