HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7: Voetbalgevecht in Reusel eindigt onbeslist

Wedstrijdverslag

​Na een 4-6 uitoverwinning in Bladel en een zwaarbevochten 2-1 winst in eigen huis tegen Bergeijk, stond voor 't Zevende in de derde speelronde een uitwedstrijd in Reusel op het programma. Niet tegen het alom bekende Reusel Sport maar een voor velen vrij nieuwe club: De Zuiderburen.

Eenmaal aangekomen in Reusel met een ietwat gereduceerde spelersgroep, werd er afgetrapt op een schitterend veld. Vele HIlvarianen vielen (van bewondering!) stijl achterover over de staat van de grasmat. Toch begon 't Zevende slordig aan het treffen met de in Airborne shirts (wie kent 't niet?) gestoken Zuiderburen. Een matig schot van Jeroen de Kort werd door stuntelig keeperswerk echter gepromoveerd tot een 0-1. De gastheren zochten nadrukkelijk de aanval en kregen veel kansen, variërend van grote kansen tot kleine mogelijkheden. 

Na een aantal aanvallen kreeg de thuisploeg toch loon na werken. Keeper Marcel had al een aantal puike reddingen in huis, maar moest een antwoord schuldig blijven op de zoveelste poging. Na de rust werd Jeroen de Kort diep gestuurd en met een goed schot wist hij de keeper voor een tweede maal te verschalken en een nieuwe voorsprong op het bord te zetten.
Helaas voor de Hilvarianen bleken de Zuiderburen twee hele behendige gasten in het team te hebben die voor gevaar konden zorgen. Een knappe aanval werd beloond met een 2-2, wederom een goed schot waar vrij weinig aan te doen was voor sluitpost Marcel. Met nog zo'n 5 minuten op de klok werd het dringen voor een derde en dus winnende goal. Die viel, maar voor de Bekenaren aan de verkeerde kant. Voor de eerste keer kwam de gastheer op voorsprong; niet geheel onverdiend.
Na de aftrap werd er nog harder op jacht gegaan naar een doelpunt, wat nog steeds een ongeslagen status van 't Zevende zou betekenen. Dat doelpunt kwam er ook; na een snelle ingooi zette Jeroen de Kort, wederom hij, de bal voor en het was aanvoerder en aanjager op het middenveld Paul die de 3-3 binnen hamerde. In de dying seconds leek de (onverdiende) 3-4 zich nog aan te dienen, toen "Jerry" de bal vanuit een corner leek te kunnen inkoppen. De vingertoppen van de keeper van De Zuiderburen voorkwam dat de 3 punten mee naar Hilvarenbeek gingen, en meteen daarna vond de goed leidende scheidsrechter het genoeg.
Na 6 wedstrijden (3 in de competitie, 3 in de beker) zijn de groen-witten nog steeds ongeslagen. Aankomende zondag wacht SDO'39, en de week daarop gaan de mannen uit 't Zevende op jacht naar een plek in de volgende ronde van de beker, waar eerst de horde OVC'26 genomen dient te worden. Overigens nog een compliment naar De Zuiderburen; fijne club, geen irritante spelers in het team, goede scheidsrechter, kwaliteit veld en belangrijker; kratje pils in de kleedkamer!
Activiteiten bij Hilvaria
Marvilde MO13-1 - Hilvaria MO13-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites