Hilvaria 45+ pakt koppositie na eerste speelronde

IMG-20210925-WA0001

Hilvaria heeft er na de eerste speelronde van vrijdag 24 september een koploper bij. Het zag er niet naar uit dat de spelers van Hilvaria 45+ ongeschonden uit de caronastrijd zouden komen. Sommige hadden voor een individueel trainingsprogramma gekozen, anderen voor thuiswerk en een enkeling weer voor rust. De trainingen voor de eerste speelrondes werden niet door alle spelers bezocht. Dit werd natuurlijk in het wisselplan opgenomen. Voor Hilvaria 45+ is mentale weerbaarheid en voetbalinzicht geen issue. Hiermee worden de gaten in de conditie ruimschoots gecompenseerd. De wedstrijden van 15/20 min en 7x7 op een half veld vragen om technisch en tactisch vernuft. De puzzelstukjes vielen voor Hilvaria 45+ in deze eerste speelronde op zijn plaats.

Waar leider Frank in organisatie uitblinkt is het fijn om de man van de cijfers, Sjak, achter de hand te hebben. Gelukkig sloten Maarten en Jasper juist voor het sluiten van de transferperiode aan. We konden na diverse tellingen vertrekken met 10 spelers. Wat bleek later, Nino kwam rechtstreeks vanuit zijn werk in Roosendaal naar voetbalvereniging Dees in Wintelre. Over ambitie en motivatie gesproken. Natuurlijk waren een paar spelers niet aanwezig ivm achterstallige fitheid, vakantie of ouderlijke verantwoordelijkheid (Maarten, Rob, Paul, Dion, Wil B) . Toch konden we omstreeks 19:30 uur op volle oorlogssterkte in onze nieuwe tenues aan de aftrap verschijnen. Voor sommige van onze spelers moest de toren Hilvarenbeek weer in de steigers daar deze bol of scheef stond. Arno, Pieter en Jos begonnen in de wissel. Met Wil op doel, Frank, Eric, Sjak, Huub, Jasper en Aleksander in het veld was Nieuw Woensel onze eerste tegenstander. We moesten nog een beetje aan elkaar en het wisselbeleid wennen. Ondanks een vroege achterstand stond er na 20 min 1-4 winst op het scorebord.

Na een paar minuten van euforie en een flinke uitloop wandeling (van speelhelft wisselen) was het duidelijk dat thuisclub Dees over een bredere en jongere selectie beschikte waardoor de Baron een sluw wisselplan met B1 en B2 voorstelde. Dees liep in het spreekwoordelijke mes en wij behaalde hier met fabelachtige reddingen, teamspirit en een tot perfectie uitgevoerde counter, een 1-0 overwinning.

Na weer een uitloopwandeling en nog meer verbazing over onze soepele ledematen en overwinningen, wachtte ons Unitas'59. De zenuwen moeten ons parten hebben gespeeld daar we niet meer het soepele combinatie voetbal van onze eerste twee wedstrijden op de mat konden leggen. We stonden ook al snel met 1-0 achter door de twee razend snelle 'jonge' spitsen van Unitas'59. We probeerde van alles echter ruwspel of sliding is ten strengste verboden bij 45+ voetbal. Deze wedstrijd zou onze Waterloo kunnen worden waren het niet dat technisch en tactisch vernuft onze reddingsboei werd. Het as van het veld creƫerden een ruimte die door middel van een pluk haar een slap voorzetje omtoverde tot een doelpunt, 1-1. Kortom u moet erbij zijn geweest om het te kunnen geloven.

Vrijdagavond 15 oktober gaan we op bezoek bij Nieuw Woensel en vrijdagavond 1 november zijn we zelf gastheer in Hilvarenbeek. U bent van harte welkom. Na de wedstrijden werd er nog lang nagesproken over de fabuleuze acties die die avond op de mat waren gelegd. Uiteraard met gerstenat om het vochtverlies te compenseren.

Wij kunnen nog wat spelers gebruiken bij Hilvaria 45+ daar we verwachten dat er snel spelers zullen worden weggekocht na deze imponerende competitiestart. Op donderdagavond wordt er bij goed weer omstreeks 20:15 uur getraind op het Hilvaria complex.

Hilvaria JO19-1: Prima start van de competitie
Toegangskaarten uitwedstrijden Hilvaria 1

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites