HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 staat zijn mannetje en wint met 3-0 van Marvilde

IMG_4279

​Een goede eerste helft zorgde voor een comfortabele 2-0 voorsprong die in de tweede helft met succes werd verdedigt.

Een ietwat ander strijdplan dan de voorgaande wedstrijden van Hilvaria 1. Marvilde werd kort voor de middenlijn opgevangen in plaats van het hoge druk zetten van de afgelopen wedstrijden. Dit zorgde ervoor dat er weinig ruimte was voor Marvilde om in te voetballen. Na een kwartier spelen resulteerde het tactisch plan van Hilvaria in een prachtige 1-0 van de man van de eerste helft, Coen van Oirschot. Na een afgeslagen hoekschop van SV Marvilde werd Coen aan de linkerkant aangespeeld. Zijn versnelling en actie naar binnen was de verdediger van Marvilde te machtig net zoals de doelman kansloos was op zijn uithaal die in de rechter kruising belandde. De wedstrijd bleef hierna wat gelijk opgaan waarbij beide ploegen gevaarlijk werden. Marvilde was het dichtst bij een treffer toen de bal uit een vrije trap bij de eerste paal over alles en iedereen heen werd gekopt en boven op de lat eindigde. Een kleine 10 minuten voor rust verdubbelde Coen van Oirschot de voorsprong voor Hilvaria uit een strafschop. Deze werd toegekend nadat bij een hoekschop voor Hilvaria Daan van de Wiel opzichtig in de rug lopen werd gelopen. Helaas voor Coen en voor Hilvaria moest de gevaarlijkste man aan Hilvaria zijde een een paar minuten voor rust met een hamstringblessure van het veld, een aderlating voor de bekenaren.

Na rust was het SV Marvilde dat sterk voor de dag kwam. De bezoekers waren vastberaden om wat aan de achterstand te doen. Hilvaria kwam niet meer aan voetballen toe en werd gedwongen tot verdedigen. Tot kort voor tijd wis Marvilde niet tot  uitgespeelde kansen te komen en hield Hilvaria redelijk eenvoudig stand. Het gevaarlijkste moment tot dan toe kwam van een schot van 30 meter dat verwerkt werd tot een hoekschop. Het venijn lag hem echter in de staart. Nadat Marvilde met 10 man kwam te staan na een charge op het middenveld leek de buit binnen voor Hilvaria, maar de beste kansen voor Marvilde moesten toen nog komen. Tot twee keer toe lag de bal voor het inschieten op een paar meter van het doel, maar de voorwaartsen van Marvilde wisten deze buitenkansjes niet te benutten. Uit de omschakeling van de laatste kans wist Jeroen van Esch te ontsnappen aan de verdediging van Marvilde, om de doelman heen te gaan en de bal prima binnen te schieten uit een lastige hoek. Na de 3-0 speelde Hilvaria de wedstrijd professioneel uit door de bal rustig rond te spelen.

Een zeer nuttige overwinning voor Hilvaria dat nu tussen de grote middenmoot op de zesde plaats staat, maar de verschillen zijn na vijf wedstrijden nog erg klein, Komende zondag staat er een mooie streekderby op het programma als Hilvaria op bezoek gaat bij Beerse Boys, waar Henri vd Braak jarenlang trainer is geweest.

Foto's met dank aan Agnes Aarden.

Foto's Nick van Hees: http://nicksfotografie.nl/2018/10/21/hilvaria-1-marvilde-1/
Wedstrijdverslag + Foto's SV Marvilde: http://www.marvilde.nl/index.php/seniorenteams/marvilde1/wedstrijdverslagen

JO13-1 wint spannende bekerwedstrijd na penalty's
4 tegen 4 herfsttoernooi groot succes!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites