HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 ook in tweede wedstrijd hard onderuit

DSC_0204

Op een regenachtig Sportpark de Roodloop heeft Hilvaria afgelopen zondag zijn tweede opeenvolgende nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Na de pijnlijke seizoensstart in Oerle volgde opnieuw een wedstrijd waarbij de Bekenaren met lege handen achterbleven.

Bezoekers die wat later op deze wedstrijd waren afgekomen, zullen zich hebben afgevraagd wat er in het eerste kwartier allemaal was gebeurt. Met goede aanvallen en verdedigende fouten aan beide zijden, stond immers al een 2-3 stand op het scorebord. Coen van Oirschot en Joerie van Rijswijk hadden Hilvaria na een snelle achterstand op een 2-1 voorsprong gebracht, maar enkele minuten laten keek de ploeg van Henri vd Braak alweer tegen een achterstand aan.Hilvaria maakte hierna jacht op een nieuwe gelijkmaker, maar vergat daarbij het verdedigende onderdeel van het spel. In aanvallend opzicht bewees Mierlo Hout over prima spelers te beschikken, die elke fout aan de zijde van de thuisploeg afstraften. Ondanks een aantal goede mogelijkheden wist Hilvaria niet meer te scoren en zag de bezoekers vlak voor rust uitlopen naar een 5-2 voorsprong. Dat een van de treffers ontstond uit een lange doeltrap van de keeper van Mierlo Hout was veelzeggend.

Na de onderbreking had Hilvaria de zaken wat beter voor elkaar. De restverdediging stond iets beter en bovendien hield het de bal wat makkelijker in bezit, waardoor er wat minder omschakelmomenten waren. Helaas wist men niet tot een snel doelpunt te komen, zodat de spanning niet terugkeerde in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd scoorde Mierlo Hout uit een van hun kansen wel de 6-2. In de laatste minuten bracht Jordy vd Sande vervolgens de 3-6 eindstand op het scorebord bracht, door attent te reageren bij een scrimmage na een hoekschop.

Volgende week speelt Hilvaria opnieuw een thuiswedstrijd (tegenstander is dan Marvilde), waarbij het kan laten zien dat er wat van de twee nederlagen wordt geleerd en op zoek kan naar de eerste punten van het seizoen.

Foto's Nick van Hees
Link naar alle foto's: http://nicksfotografie.nl/2019/09/29/hilvaria-1-mierlo-hout-1/

Hilvaria JO19-1: Prima collectief
Hilvaria JO19-1 pakt eerste 3 punten

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites