HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 geeft zege in slotfase uit handen

silhouette_team

Op bezoek bij RKDVC in Drunen voor de eerste bekerwedstrijd in de poulefase van de beker heeft hilvaria een 2-1 nederlaag geleden.

De 90 minuten stonden al op de klok toen RKDVC zowel de gelijkmaker als de winnende treffer maakte. De wedstrijd duurde hiermee een paar minuten te lang voor Hilvaria. 2 minuten voor tijd waren de bekenaren namelijk op voorsprong gekomen. Nick Spiters kon de bal simpel binnen tikken nadat Joerie van Rijswijk na een goede aanval was ontsnapt aan de verdediging van RKDVC.

In de 88 minuten voorafgaand aan de doelpunten was gebleken dat Hilvaria wel de wil had, maar niet de kracht en het voetballend vermogen om de controle over de wedstrijd te krijgen. Ondanks dat RKDVC de beter ploeg was, waren er niet veel kansen te noteren. In de eerste helft was er slechts één enkele grote kans voor de thuisploeg. Deze werd echter slecht afgerond waardoor de doelman van Hilvaria redding kon brengen. In de tweede helft wist Hilvaria wat meer gevaarlijk te worden, maar het leek er niet op dat de bekenaren op voorsprong zouden komen. Nadat de 0-1 dan toch was gevallen ontstond er een spectaculaire slotfase. Hilvaria kreeg een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen en de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas wist de doelman van RKDVC in een één tegen één situatie met de spits van Hilvaria de bal te keren. Hierna ging het dan toch nog fout voor Hilvaria. Binnen twee minuten boog RKDVC een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Beide keren werd er geen druk op de bal gezet door hilvaria waardoor een voorzet van de zijkant het zestienmetergebied in kon worden gegeven. De 1-1 werd tegendraads binnen gekopt en de 2-1 werd hoog en hard in de touwen gevolleerd.

Een moeizamen eerste officiële werdstrijd voor Hilvaria, dat nog een paar weken heeft om zich klaar te stomen voor de competitie. Komende zondag de tweede bekerwedstrijd in Hilvarenbeek tegen SV Reeshof.

 Foto's: Agnes Aarden

Grote Clubactie
Hilvaria 8 wint eerste bekerwedstrijd op karakter

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites