HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 boekt eerste overwinning

Wedstrijdverslag

Na 3 ruime nederlagen in de competitie is Hilvaria er eindelijk in geslaagd om een eerste overwinning te boeken.
Op bezoek bij Vv De Valk vergat de ploeg van Henri vd Braak de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar keerden de Bekenaren met een verdiende zege huiswaarts.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Joerie v Rijswijk een terugspeelbal onderschepte en alleen op de keeper af kon. Deze anticipeerde echter prima en kwam ver uit zijn doel om het eerste gevaar af te wenden. Het zou een van de spaarzame kansen zijn in de eerste helft. Na een kwartier schoot Sem Hendriks een afvallende bal tegen de paal en vlak voor rust zette Greg v Gestel een aantal verdedigers op het verkeerde been, maar schoot de bal vervolgens over. Ondertussen gaf Hilvaria weinig kansen weg en zag De Valk een van hun betere aanvallen teruggefloten worden ivm buitenspel. Met een 0-0 ruststand zochten de teams de kleedkamers op. Een stand waarmee de thuisploeg zich het meest tevreden mocht prijzen.

In de tweede helft kwam Hilvaria beter uit de kleedkamer dan De Valk en was het Joerie van Rijswijk die gelijk doelman Dennis Verhoeven aan het werk zette. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Hilvaria een strafschop na een handsbal. Deze werd door Coen van Oirschot keurig binnen geschoten en zo nam Hilvaria een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Hilvaria rook bloed en ging op zoek naar een tweede treffer. Een paar minuten na de openingstreffer was het Sem Hendriks die de bal plots voor zijn voeten kreeg en beheerst afrondde, 0-2. De Valk had in het eerste deel van de tweede helft niets in te brengen en het was aan de doelman te danken dat Hilvaria niet (veel) verder uitliep. Inzetten van oa Dorus v Trier, Greg v Gestel en Joerie v Rijswijk werden knap gekeerd door de doelman. Toen de thuisploeg na 65 minuten ook nog met 10 man verder moest, leek de wedstrijd gespeeld. Hilvaria ging echter een tempo lager spelen en zag het overwicht langzaam uit hun handen glippen. Toen de gasten zelf na 80 minuten ook met een man minder verder moesten, zette de thuisploeg nog aan voor een slotoffensief. Vrij snel verdween een afstandsschot via de onderkant van de lat achter Sjors v Laarhoven en zo was de spanning weer helemaal terug. In de blessuretijd was De Valk met 2 kopballen nog dicht bij een gelijkmaker, maar deze viel niet.

Hilvaria mocht na ruim 6 minuten extra tijd juichen, want het boekte een welverdiende overwinning. Puntje van kritiek mag zijn dat het elftal het zich onnodig lastig maakte, door te weinig rendement uit de vele kansen te halen.

Volgende week speelt Hilvaria 1 thuis tegen Sparta 25.

Verslag de Valk: https://www.vvdevalk.nl/444/wedstrijdverslagen/
Foto's: https://www.vvdevalk.nl/658/de-valk-1---hilvaria-1/?type=1&from=0

Hilvaria 7 deelt de punten na doelpuntrijke wedstr...
Kansloze nederlaag Hilvaria 7

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites